Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og baby på 8 måneder


14. november 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Søvn og baby på 8 måneder

Hej Helen,

Jeg skriver i forbindelse med spørgsmål om søvn og lidt assistance, håber jeg. Jeg har din bog om søvn og er glad for søvnhjulene, da jeg synes de er ret spot on. Men alligevel har jeg lige udfordringer.

Min søn er netop blevet 8 måneder gammel og han er hurtig. Han kravler allerede, går med gåvogn og har gået selv med hjælp i en måneds tid. Han aktivitets niveau er højt, han er slibrig som en ål når jeg skifter ham og jeg bruger mange kræfter. Alle mine kræfter. På at ligge på gulvet og lege, sidde bag ham når han rejser sig op af møbler for ikke at falde og ikke mindst til at falde i søvn.

Min søn får flaske, og jeg har en idé om, at jeg har givet ham al for meget mælk. I hvert fald ifølge din bog om mad. Han sover typisk hans første lur i sin seng, hvis vi er hjemme. Da det er meget koldt udenfor. Hvor koldt må han sove i den alder? Han har haft mellemørebetændelse efterfulgt af en meget voldsom forkølelse. Så jeg er opmærksom på ikke at lægge ham ud hvis det blæser for meget eller er meget koldt. Fx mindre end 8 grader. Om eftermiddagen lægger jeg ham ud uden problemer selvom det er 7 eller 8 grader og vil falde yderligere. Det er typisk fordi jeg forsøger at sove med ham eller slappe af i sengen til hans første lur, og ikke kan lide at han ligger udenfor i barnevognen hvis jeg skulle falde i søvn.

En typisk dag med søvn ser sådan her ud.

05:15 lidt mælk og står op (nogle gange sover han til 07:15)
08:30 morgenmad
09:30/10:00 lur og lidt mælk sover mellem 40 min og 1 time og 15 min.
11:30 frokost (grød og/eller brød)
13:00 frokost igen (grød og/eller brød)
13:30/14:00 lur (nogle gange mælk) sover max 1 time og 15 min. Ofte kun 40-45 min.
16:30 mad
17:30-18:30 (familiens) aftensmad og grød
Bad
19:00 fuldstændig grydeklar - mælk og sover til ...


Annonce

... natten
22:30-23:30 mælk (120-150 ml)
02:00-03:15 opvågning (ofte mælk 90-150 ml)
05:15 opvågning (mælk 90 ml) nogle gange sover han videre

Han får ofte peberfrugter, agurker eller andre små bider af min mad.

Jeg får meget afbrudt søvn og de dage jeg er helt færdig, kan jeg ikke lade være med at tænke på hvor træt han må være. Han må være endnu mere træt. Han skal have hjælp til søvn. Enten i barnevogn, mælk eller i armene og bæres. I barnevognen ved jeg, at han max skal rokkes frem og tilbage i 10 min. Er det mere end det er han ikke mæt. Ofte sker det indenfor 3 min. Men stadig med hjælp. Jeg stiller ham typisk inden han falder helt i søvn. Men han skal altid have hjælp og jeg har ikke kræfterne mere til at bære ham.
Har forsøgt at lægge ham i min seng og nusse ham og kramme han ved opvågningen kl.02-03 stykker, men efter en times tid overvinder trætheden mig og han får lidt mælk.

Jeg ammede de første 6 måneder men supplerede. Dengang kunne jeg falde i søvn mens jeg ammede, men jeg skal aktivt op og ud af sengen og lave mælken og give den siddende. Min mand vågner ofte fordi min baby vågner op og græder (fra 0-100) og så ved jeg han skal have mælk. Er han bare lidt utrolig, så forsøger jeg andre metoder.

Jeg kan mærke, at vi har behov for mere sammenhængende søvn . Og hjælp til hvordan jeg styrker min lænd. Det føles som om, at den er forstuvet. Det gør vanvittigt ondt at løfte, og jeg forsøger at lave øvelser daglig og afspænde, men den driller stadig.

Jeg kan tit mærke på min søn, at han er træt og efterlyser metoder til hvordan jeg kan hjælpe ham med at sove, der ikke involverer at bære ham. Han er urolig når han sidder hos mig, og det kræver også kræfter, som jeg ikke har mere.

Jeg er træt og min krop føles brugt.

Håber du kan hjælpe, de bedste hilsener.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce