Annonce

Annonce

Brev:

Søvnløse nætter


12. november 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen,

Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store træk trives og følger sin udvikling. MEN, når det kommer til søvn, møder vi store udfordringer.

Vores datter har aldrig været nem at putte om aftenen og hun har altid haft mange opvågninger. Vi har hele tiden håbet at tiden ville arbejde for os og derfor har vi prioriteret at skabe tryghed og nærhed. Dette har betydet at vi har ligget med hende til hun faldt i søvn og at hun stort set altid har sovet i smørhullet mellem os. Dertil kommer, at det stort set kun er mor der dur og sådan har det været meget længe, til stor frustration for både mor og far.

For tre måneder siden fandt vi ud af, at hun havde væske i ørerne. Dette betød gråd ved putning og endnu flere opvågninger. Det eneste der kunne få hende til at falde til ro, var bryst og vuggen i mors arm. Nu har hun så endelig fået dræn og vi håbede derfor at vores nætter ville blive bedre – men nej!

Vores datter er stadig rigtig svær at putte:

I egen seng er hun helt umulig. Først bliver hun helt legesyg og pjattet og derefter bliver hun ked af det, så snart man går. Vi har prøvet at svøbe hende i dynen, hvor hun har sin puttebamse og får sin godnat sutteflaske. Men det er desværre ikke lykkes os at putte hende i egen seng endnu.

Derudover er hun nået til at punkt hvor hun heller ikke kan finde ro når vi ligger med hende og sjældent også når vi går med hende i armene. Vi har ligeledes prøvet at putte hende i en voksi-pose, men heller ikke det virker – hun vrider sig og bliver ked af det. Derfor har vi det sidste stykke tid måtte putte hende i voksi-posen og gå med hende i barnevognen for at få hende til at sove – hvilket jo på ingen måde er ...


Annonce

... hensigtsmæssigt. Og når hun vågner om natten ender det altid med at hun ligger ved mit bryst, så vi alle får sovet så meget som muligt.

Vi har også prøvet at bade hende om aftenen, for at få hende til at slappe af og falde ned. Hun elsker at være i bad og er hun ked af det, får det hende altid i godt humør. Men badet virker dog snarere til at opkvikke hende og det med at give massage bagefter er ikke rigtig til. Hun kravler rundt og fjoller.

Vores dag ser sådan ud:

Kl. 07 – vågner

Kl. 07.30 – morgenmad: havregrød eller yoghurt, vand i kop

Kl. 09 - formiddagssnack: ½ bolle med smør + lidt frugt, vand i kop

Kl. 10 – sover formiddagslur. Nogen gange 45 min andre gange 2 timer.

Kl. 12 – frokost: rugbrødsmad med pålæg + lidt grøntsager, vand i kop.

Kl. 14-15 – sover eftermiddagslur. For det meste sover hun omkring 1 time.

Kl. 16 – eftermiddagssnack: ½ bolle med ost + lidt frugt, vand i kop.

Kl. 18 – aftensmad: det vi nu spiser. Eks. gryderet m. ris og så sidder hun med agurk/gulerod.

Kl. 18.30 – Hver anden dag kommer hun i bad efter aftensmad.

Kl. 19.30 – 20-00 – puttes med flaske (150 mm). Vi siger godnat til far, finder dyne og puttebamse, mor synger 3-4 sange mens hun får sin mælk. Hvis ikke hun falder i søvn der, ender hun som sagt tit på armen eller i barnevognen.

Kl. 22 –23: hun får endnu en flaske (150 mm).

I løbet af natten er hun meget urolig, vender og drejer sig, sætter sig op og græder lidt.

Vi har virkelig brug for hjælp – vi famler i blinde og ved slet ikke hvor vi skal gribe fat? Vi ønsker så meget at få lidt mere ro om natten og at vores datter ligeledes kan lære at sove i egen seng.

De kærligste hilsner
To trætte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

1 årig svært ved at falde i søvn om aftenen

Hej Helen En meget frustreret mor her søger råd og vejledning. Vores pige...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

10 måneder og lure om dagen

Kære Helen Vores datter på knap 10 måneder har haft en (lidt lang) periode,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annoncer

Annonce