Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan vænner man af med at amme i søvn


10. november 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Hvordan vænner man af med at amme i søvn

Kære Helen

Tak for en god og super brugbar brevkasse.

Jeg har en lille dreng på snart 7 mdr som jeg meget gerne vil vænne af med at blive ammet i søvn. Han har fra han var helt lille blevet ammet meget, da han tabte sig en del den første måned og jeg derfor bare har mega ammet så snart han sagde et pip.
Derfor blev han også ret hurtigt bare ammet i søvn, da han egentlig bare blev puttet når gan sov. Det var derfor ikke et bevist aktivt valg, men bare sådan det blev.
Han har siden han var helt lille sovet 4-5 timer i streg og kun skulle ammes en gang om natten. Det er desværre ikke tilfældet længere.

Sebastian har indtil for en måned siden sovet ved siden af mig i en bed side crib. Han er nu rykket på eget værelse og i en tremmeseng som er en del større end ham. Han bliver derfor svøbt i dynen da han ligger meget uroligt og vækker sig selv hvis ikke han svøbes.

Vores problem er nu, at ingen andre end jeg kan putte ham. Jeg kan godt tage ham fra brystet inden han falder helt i søvn, men så skal han vugges i søvn i armene. Hvis jeg lægger ham lige inden han sover som du anbefaler i andre breve vågner han med det samme og ligger og griner af mig og rækker armene ud for at blive taget op. Hvis ikke jeg gør det bliver han ked og mere vågen. Og jeg har også prøvet at gå ud af værelset uden held. Det er endnu ikke lykkes mig at få ham til at sove ved at sige shh shh og nusse det tredje øje uden ikke også at vugge i arme eller amme. Vi har prøvet at få ham passet eller far har puttet hvor ...


Annonce

... jeg ikke var hjemme. Der skreg han i 4 timer indtil han gik kold af udmattelse. Og han vil meget sjældent tage flaske.

Han vågner også flere gange efter han er puttet og faldet i søvn og der kan jeg godt vugge ham i søvn hurtigt uden at amme, men hvis far prøver, skriger han. Kun mor dur.

Han bliver puttet mellem 19.30-20 og så vågner han typisk efter en halv time og lige skal hjælpes i søvn. Så sover han til 00-00.30 og skal ammes og så vågner han typisk igen kl 02 kl 04 og kl 6.30 hvor vi står op.

Jeg følger dit skema fra madbogen
Morgenmad kl 8
Ammes og puttes til lur ca 9-9.30
Frokost kl 12
Ammes og lur kl 13.30
Ammes og lur kl 16 hvor han typisk tager en kort powernap ca 30 min
Aftensmad kl 18-18.30
Ammes og puttes til natten kl 19.30-20
Ammes kl 00
Ammes kl 4

Ammer ikke når vi står op da jeg vil gemme hans appetit til morgenmaden

Jeg vil så gerne have han kan puttes af andre end mig og at han sover bedre igennem om natten. Jeg synes ikke han skal flytte ind og sove hos os igen og jeg kan ikke amme ham liggende. Det har han aldrig brudt sig om da han også hader at ligge på maven.

Han er generelt meget mor og far syg og græder hos andre. Han vil meget gerne interagere med andre hvis det sker fra mors arm. Han er ellers meget glad og social og griner og smiler meget til alle, bare de ikke holder ham.

Det blev en lang smøre. Håber det giver mening og du har nogle gode fif til at putte uden mor og holde ham i søvnen når er faldet i søvn.

Med venlig hilsen
Frederikke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Flaske og søvn

Hej igen Helen. Du skrev at det ikke var så godt med flaske liggende pga...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Laktulose

Laktulose er et middel som bruges ved hård mave. Hvis du oplever at dit barn ikke kan komme af med sin afføring og måske virker smertefopint i forbindelse hermed, så kan læge eller sundhedsplejersken anbefale dig at du giver dit barn laktulose.

Laktulos virker ved at blødgøre tarmindholdet ved blandt andet at trække væske ind i tarmen. Dette giver en mere lind afføring. Midlet optages ikke i blodbanen fra maven eller tarmene, det udskilles med afføringen.

Det er...

Læs mere i Babylex

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annoncer

Annonce