Annonce

Annonce

Brev:

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr


31. oktober 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen,

Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine svar til andre mødre, og jeg har endnu ikke været til mødregruppe, hvor du ikke er blevet nævnt i positive vendinger :)

Nu har jeg dog brug for hjælp til en konkret problemstilling, så håber du kan hjælpe mig.

Min datter på 7 mdr. har gennem de sidste 2 mdr. haft utrolig mange opvågninger om natten, og det er efterhånden til stor gene for både min og hendes nattesøvn. Fx i nat blev hun puttet kl. 19.30 og vågnede og græd og ville ammes kl. 22.30, kl. 23.30, kl. 2.30, kl. 4 og kl. 6. Jeg er efterhånden helt smadret af kun at sove 2 timer sammenhængende af gangen, og selvom min datter sover fra kl. 19.30 til kl. 6.30-7.00 om morgenen, så synes jeg også hun virker og ser meget træt ud om morgenen, hvorimod hun tidligere var allermest frisk og veloplagt på denne tid af dagen.

Min datter har ikke altid haft alle disse opvågninger om natten. Fra hun var ca. 1,5 mdr. til 5 mdr. ammede jeg kun ved putning (kl. 20-21), midt nat (2-4.00) og morgen (6.30-7.30), men fra den ene dag til den anden begynde hun at vågne oftere og oftere og nogen gange kun 40 min eller 1 time efter sidste amning. Jeg tror det begyndte at gå galt da jeg begyndte at amme hende i søvn under putningen omkring 4 mdr. alderen i stedet for at ligge hende i tremmesengen i vågen tilstand og selv falde i søvn som tidligere. Jeg er stoppet med at amme hende i søvn igen, nu ligger jeg hende (vågen) i sin tremmeseng efter amning, siger godnat, slukker lyset og lukket døren hvorefter hun selv falder i søvn alene inden for 5-10 min; så putning fungerer upåklageligt.

Hun begyndte så småt på skemad fra 4,5 mdr. og hun spiser i dag rigtig fint 3 daglige måltider (dog mindst appetit om morgenen - sikkert fordi hun har drukket så meget mælk hele natten). Hun har ingen tænder fået endnu, men hendes gummer har tydeligvis kløet i den sidste måneds tid. Hun bruger sut og puttes ofte med den.

Jeg har gennem de sidste 14 dage prøvet at vende hende fra alle de ...


Annonce

... natamninger og mit mål var at hun kun skulle ammes ved putning, sen aften og tidlig morgen. Når hun så er vågnet på andre tidspunkter i løbet af natten har jeg i den første uge vugget hende i mine arme, først for at trøste hende og herefter for at lulle hende i søvn. Dette har lykkedes i løbet af alt fra 5 min og 1 time, og det stod jeg ofte op og gjorde 2-3 gange hver nat udover amning sen aften og tidlig morgen. Specielt midt om natten (ved 2-3 tiden) har det taget mig omkring 1 time at få hende til at falde i søvn uden amning. Hver gang jeg har lagt hende ned i hendes seng efter at være faldet i søvn i mine arme er hun vågnet igen, grædende, 1-10 min senere.

I den anden uge med ”afvending” har jeg lagt hende til at sove i barnevognen så jeg har kunnet trille hende i den om natten og derfor er sluppet for at vugge et 9 kg tungt barn i armene i op mod 1 time. Problemet er blot at jeg nu efter 14 dages forsøg på afvænding af enten armvugning eller barnevogn trilning stadig er oppe på lige så mange gange som tidligere. Jeg ammer kun sen aften og tidlig morgen men hun vågner fortsat ca hver anden time hele natten igennem.

Da jeg gik i gang med ”afvænding” havde jeg hørt at det tog 3-4 dage med gråd og endnu mindre søvn end normalt men så var det også ovre. Her 14 dage senere er der ingen tegn på færre opvågninger og jeg synes efterhånden det er synd for min datter at hun skal græde så meget hver nat hvorfor jeg i nat besluttede mig for at give efter for amningerne som så ente i 5 amninger efter putning.

Hvordan anbefaler du at jeg afvender hende fra alle hendes opvågninger som resulterer i op mod 5 amninger på en nat? Skal jeg sove i et andet værelse (i dag sover min datter i en bedside crip ved siden af mig)? Skal jeg have far i spil? I så fald hvordan? Hvordan skal hun kunne forstå at hun gerne må få bryst når hun vågner sen aften og tidlig morgen men ikke de øvrige gange? Jeg overvejer også helt at stoppe med at amme, så muligheden ikke eksisterer. Hvad vil du anbefale?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Flaske og søvn

Hej igen Helen. Du skrev at det ikke var så godt med flaske liggende pga...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annoncer

Annonce