Annonce

Annonce

Brev:

Søvn 7 ugers baby


29. oktober 2017

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Søvn 7 ugers baby

Hej Helen.

Mit spørgsmål drejer sig om vores datter på 7 uger som har fået svært ved at sove.
Det er især om aftenen det er problematisk. Om dagen sover hun for det meste lange stræk hun skal dog stadig vugges eller på anden måde hjælpes til at sove, og hun sover noget uroligt med pressen/ given sig mange gange i løbet at søvnen. Hun sover som oftest igennem dette, men kan indimellem vågne.

Om aftenen omkring ved 7-8 tiden når hun har spist, har hun meget svært ved at falde i søvn. Hun er spilvågen, og efter et stykke tid begynder hun at blive "hektisk" med arme der flyver rundt, og man kan se på hendes øjne og bevægelser at hun reagerer på alle lyde.

Vi har selvfølgelig prøvet alt muligt. At vugge hende i liften og armene og i en slynge på alle mulige og umulige måder ledsaget af diverse forskellige beroligende schh lyde.
Udover at være meget vågen virker det også som om søvnen forstyrres af luft i maven.
Hun sluger meget luft når hun spiser( hun spiser meget hurtigt) og selvom jeg bøvser hende undervejs, og efter virker det som om hun har svært ved at komme af med dem.

Hun har været forkølet længe. Der kommer ikke snot ud af næsen, det virker som om slimen/ snottet udelukkende sidder i halsen. Og når hun sover laver hun hun en lyd som om hun presser i halsen og hun åbner munden og spænder tungen som om hun gerne vil hoste men ikke kan. Nogen gange gør hun dette i intervaller af ca 3 ...


Annonce

... min hele søvnen igennem.

Det lyder også som om der kommer små bøvser ud indimellem. Der kommer også indimellem luft ud den anden vej. Ved ikke om dette hænger sammen med søvnløsheden eller om det er to forskellige problematikker.

Vi forsøger at skærme hende for indtryk i løbet af dagen for at undgå at hun bliver overstimuleret om aftenen, men det virker ikke som om det gør en forskel.

Vi er lidt pressede fordi vi også har en dreng på 4 år, og lige nu føles det som om jeg konstant er i soveværelset hos vores pige hvor jeg enten ammer eller forsøger at få hende til at sove. Hun sover allerbedst ovenpå mig og giver sig meget mindre når hun ligger der, men det bliver lidt uoverskueligt i længden når man ved at næste gang hun vågner starter det hele forfra. Hvis man forsøger at lægge hende fra sig efter hun har ligget der et godt stykke tid, vågner hun ofte op. Vi svøber hende ofte for at holde på de fægtende arme, men hvis hun skal forblive sovende kræver det ofte at man har en hånd ovenpå hende. Lige så snart hun bliver lagt begynder " presseriet".

Vil så gerne hjælpe hende til at få en mere rolig søvn, er også selv ved at løbe tør for overskud, da jeg ikke rigtig kan sove for hendes lyde/ pressen.

Jeg giver hende indimellem saltvand eller modermælk i næsen for at løsne slimet men det virker ikke som om det gør den store forskel.

Håber du har nogle gode forslag:-)

Med venlig hilsen
Anna

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2018 | Amning | 0 mdr.

Gylper

Hej Helen. Tak for svar på mit forrig brev. I forlængelse har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


31. marts 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Vugges i søvn

Hej Helen. Vi har fået en skøn lillesøster som nu er 18 dage gammel. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Sover min snart 11 uger datter for meget?

Kære Helen Jeg bruger meget tit din brevkasse og derfor er jeg nu nødt til...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Portions størrelse

Det er meget forskelligt hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget og andre mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Et barn som får mælk har behov for ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at et barn som vejer 3600g vil have behov for ca 600ml mælk på det døgn. I takt med at barnet vokser og vægten øges, så øges indtaget af mælk også.

Når børn begynder med skemad, så vil der i første omgang...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annoncer

Annonce