Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - tilbage på sporet igen?


24. oktober 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Søvn - tilbage på sporet igen?

Hej Helen.

Her kommer endnu et af de evindelige spørgsmål omkring søvn.

Jeg har en datter på nu 11mdr der 1 oktober startede i vuggestuen.

Før opstart har hun sovet fra 19-19.30 (puttet kl.18.30-19) og sovet første lur fra 9.30-10 til 11 og anden lur 13.30-14 og til 15-16. Og har selv kunne falde til ro.

Hun startede med at blive virkelig forkølet da hun startede, som satte sig til mellemørebetændelse, hvor hun samtidig fik to fortænder oveni, hvilke jo selvfølgelig alt sammen påvirkede søvnen, det varede en 14 dages tid. Men nu er det som om vi bare slet ikke kan komme tilbage på sporet igen! Og synes det er kommet så langt ud at jeg har set mig helt blind på hvad jeg skal stille op, og følelsen af at være en dårlig mor fylder lige nu så meget, at jeg er helt grædefærdig!

Alle søvn situationer er pt en kamp af en anden verden og hun sover pt kun 1 time fra kl.10-11 stykker og ellers først mellem 18-19 alt efter hvor pyldret hun er blevet.
Hub kan vise trætheds tegn, gnide sig i øjnene, gabe og pyldre - men forsøger jeg at putte hende græder hun som pisket og vil slet ikke falde til ro!

Til første lur kan jeg komme afsted med at vugge barnevognen, men hun sparker voksiposen op, vrikker hovedet fra side til side, græder, ligger og bider i sutten og brokker sig længe før hun overgiver sig.

Til anden lur har jeg mere eller mindre givet op, jeg har forsøgt at vugge hende i armene, hvilke hun protesterer vildt i mod ved at vride sig, græder, gå i bue. Jeg har forsøgt at ligge hende ved siden af mig i vores seng, men hun vrider sig hele tiden om på maven og vil op og kravle og selvom hun gnider sig helt vildt i øjnene vil hun heller ikke her finde ro. Har forsøgt at lade hende sidde og kigge i barnevognen og så ligge hende ned efter flere træthedstegn og det både i og uden bevægelse og på trilletur, men så græder hun som pisket, går i bro, hiver huen af, forsøger at komme op, vende sig osv. Bryst som hun også før har kunne finde ro ved hjælper heller ikke. Jeg har gået med hende i vikle og igen selvom hun faktisk nogle gange sidder og "nikker" og lukker øjnene, "vågner" hun op igen og protestere.

Putning til nat er ligeledes en kamp da hun jo på dette tidspunkt nu er mega overtræt og kravler nærmest på væggene. Før så aftenen og putning således ud: aftensmad kl.18, geare ned, begynde nat ritual, ud og blive puslet, nattøj, ...


Annonce

... tandbørstning og godnat sang, bryst, over i egen seng og så sov hun.

Bryst hjælper ikke længere til at finde ro, har prøvet flaske som kun sjældent kan "slå hende ud" men er jo ikke interesseret i at gøre hende afhængig af det nu, plus at hun ofte får ondt/luft i maven og uro og vågner efter et par timer alligevel.

Aftengrød fungere slet ikke, da hun så roder rundt i sengen en times tid, da hun så skal af med afføring og falder ikke til ro efterfølgende. Lader jeg hende bare brokke sig i sengen og rejse sig op går der timer før hun falder til ro og det ender med hun bliver dybt ulykkelig. Det der fungere er "voldsom" vuggen op og ned lige nu men dog er det også med kamp hvor hun spræller, går i bue, brokker sig, græder før hun vil finde ro ved det.

Hun har en kanin bamse som hun sover med og før har fundet rigtig god ro ved at ligge og nusse på øret. Nu "kaster" hun den bare rundt. Jeg har da vi fik mistanke om at der var noget med ørene hævet seng og barnevogn uden effekt. Og om natten har hun mange opvågninger, men der er hun alligevel sjældent vågen vågen.

Hun har i sag fået tjekket ørene, hvor vi fik beskeden om at det måske stod lidt væske i det ene men det var ikke noget man gjorde noget ved.

Om ikke andet har alt den manglende søvn resulteret i at hun pyldre mere og mere og er nu også begyndt st være rigtig ked i vuggestuen, hvor hun ellers har været glad for at være. Og jeg kan næsten ikke bære det mere, da jeg bare slet ikke føler jeg kan gøre noget for min lille pige! Og det synes bare at blive værre og værre!

Hun er ellers glad, nysgerrig, vil gerne spise og drikke. Motorisk sker der meget hun vil meget gerne op at stå og "gå" med hjælp (gåvogn, os, langs vægge, borde, stole osv)
Og kan næsten holde balancen selv stående. Dog er bleskift og tøjskift også ofte noget der giver grund til tåre.

Jeg har selv tænkt at opstart i vuggestuen, separations angst, motorisk uro, og sygdom har indvirkning, men det bekymre mig det har stået på så længe og at det synes at blive værre.

Som nævnt er jeg oprevet over situationen, at jeg nu slet ikke synes jeg kan se hvornår hun er træt, for selvom jeg synes alle trætheds tegn er der vil hun ikke sove. Det bliver nærmst et "overgreb" når jeg skal prøve at hjælpe/"tvinge" hende til at sove når hun ikke vil. Føler slet slet ikke jeg kan hjælpe hende!

Hilsen
en meget meget meget fortvivlet mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

1 årig svært ved at falde i søvn om aftenen

Hej Helen En meget frustreret mor her søger råd og vejledning. Vores pige...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

10 måneder og lure om dagen

Kære Helen Vores datter på knap 10 måneder har haft en (lidt lang) periode,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annoncer

Annonce