Annonce

Annonce

Brev:

Vågner om natten og vil ikke sove igen


23. oktober 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Vågner om natten og vil ikke sove igen

Hei Helene

Min datter vil ikke sove om natten og hun i dag 1,5 år.

Vi har haft søvnproblemet problem siden marts 2017. Jeg ammet dengang og pludselig i marts kom problemet. Efter jeg havde ammet hende om natten ville hun ikke falde i søvn igen. Vi prøvede og løse problemet på flere måder.

Først endret vi natamningen til natflaske, efterfølgende kom hun på eget værelsen sidst i april. Tilsidst sluttet vi med flasken på natten. Min datter valgte selv og slutte med amningen, og modermælk blev til modersmælkerstatning.

Hun tog det riktig flott at komme på eget værelse og har aldrig vist tegn på hun ikke trives i egen seng og på eget værelse. Hun vil ikke sove med os i vores seng. Hun bliver urolig. Vi oplever hun finner mere ro i sin egen seng.

Vi har siden marts haft nogen gode dage, men sammenlagt har vi oplevede at hun har sovet igennem 10-20 gange . Sovet igennem er for os at hun vågner 1-2 gange får sutten og sover med det samme igen. 3-5 gange total har hun sovet natten igennem. Dette er ofte kun sket når hun er kommet sent i seng (kan skyldes meget forskelligt).

Min datter har fine rutiner dagen igennem. Sover hverdag i børnehaven 1-1,5 time fra kl. 11.30. Hun er meget aktiv af sin alder, fremme i skoene og udforsker verden og de mennesker som hun møder. Hun trives rigtig godt i børnehaven og elsker at være der. (Vi bor i Norge og der starter de direkte i børnehave når de er 1 år)

Vi har fine rutiner om aftenen; aftensmad, bad, hygge, en lille flaske med mælk inden på hendes værelse i skødet på mor eller far. Vi sidder på en stol ved siden af sengen til hun sover og det tager mellem 5-15 minutter. Hun kommer i seng når hun viser ...


Annonce

... tegn på træthed, lægges mellem 18-19.00, oftest kl 19.00 og aldrig efter kl. 19.00, da bliver hun overtræt.

Vi høre hende 0-2 gange før vi går i seng kl. 22. problemet løser hun ofte selv eller vi giver hende sutten som hun ikke finder (hun har masser af sutter i sengen) og hun sover med det samme.

Mellem kl. 00-01 da starter det. Hun vågner og vi kan ikke få hende til at sove igen. Dette står på mellem 2-4 timer stort set hver nat.
Hun virker nogen gange frisk og ikke lyst til og sove mere. Men ofte opplever vi også en pige som virker ulykkelig, træt og vil gerne sove men kan ikke finde ro. Vi prøver at snakke med hende, stryge hende på ryggen, berolige hende. Vi sidder på en stol ved siden af hende eller ligger på en madras ved siden af hende med hånden ind til hende så hun ved vi er der.

Men ingen får sovet.... min mand og jeg skiftes hver nat og vi gruer os for hver nat. Hvor lang tid skal vi være vågen igen. Vi er trætte!

Vi tror hun er meget plaget af sine tænder som kommer ud. Flere hjørne tænder er kommet ud og flere er på vej.

Det gør ondt at se min datter er træt om dagen på grund af de manglende timer om natten. Ofter får hun lov til at sove til hun vågner om morgen når hun har været oppe om natten. Sover ofte til kl. 7.00.

I børnehaven har vi aftalt hun får lov til at sove 2 gange om hun har behov for det. Jeg tror ikke på min datter bliver lykkerligere af at vi nægte at sove når hun er træt. Hun er alltid træt når vi lægger hende kl. 19.00. Yderst sjælden vi har problemer.

Hvad skal vi gøre for at hjælpe vores datter med at sove natten igennem?

Håber du kan hjælpe os! Den første søvnspecialist kunne ikke hjælpe.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søvn hos tvillinger på 16 mdr

Kære Helen Jeg skrev til dig for knap 2 mdr siden angående søvnproblemer hos...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Massage

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annoncer

Annonce