Annonce

Annonce

Brev:

Vågne nattetimer


16. oktober 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Vågne nattetimer

Hej Helen

Tak for dit seneste svar og opfordring/opmuntring til at holde fast i amme-putte ritualet lidt endnu. Det gør vi - og det fungerer stadig fint for os at gøre sådan. Men nu er der dukket et par ny spørgsmål op omkring vores datters søvn.

Vores datter er lige fyldt 18 mdr. og trives virkelig godt. Både hjemme og i vuggestuen. Hun er meget glad, snakker og griner meget - og har generelt meget travlt med at prøve hele verdenen. Jeg har et par spørgsmål ifht hendes søvn for tiden.

Lidt facts, hun sover 1 lur midt på dagen 1 1/2 til 2 timer, hun bliver puttet mellem 19.30 og 20 efter en skål godnatgrød. Står op alt imellem 6.30- 7 - 8.30! 
Hun puttes og sover i sin egen seng i vores soveværelse. 

1 .
Vi har gennem længere tid haft meget nemt ved at putte hende. Hun bliver ammet (efter godnatgrød) og falder i søvn i løbet af 10 minutters tid. Dog er det her i løbet af de seneste par uger pludselig nogle aftener blevet ekstremt svært - og det er ikke længe amme-putte-ritualet der slår hende ud. Hun er simpelthen for frisk og har enormt travlt i sin seng, med alt andet end at sove. Hun er ikke ked af det - bare meget vågen!! Så det kan pludselig tage 1 time + at få hende til at sove. Nogle gange er det endnu en amning, andre gange at ligge sammen med hende og andre gange igen er giver hun bare endelig efter i sin egen seng - der skal til for at få hende til sove. 

Mit spørgsmål er hvad det skyldes ; 
Er det mon fordi hun egentlig har behov for at blive lagt tidligere (end kl 20) og er blevet overtræt? 
Vi holder ret fast i at puttetidspunktet er det samme hver dag - mel 19.30 og 20.00
Og da hun lige inden putningen ellers har vist træthedstegn, og også har haft en meget aktiv dag - kan det ikke være fordi hun ikke er klar..? 

2.
Når først hun er puttet sover hun normalt rigtig godt. Men næsten hver nat vågner hun et sted imellem kl 1 og kl 4 ca og står op i sin seng. Hun kommer ...


Annonce

... hver nat så over i vores seng. Hvis vi er heldige lægger hun sig bare til at sove videre med det samme - men det er efterhånden langt fra normalen. Istedet ligger hun lidt og er lige pludselig enormt vågen - og sætter sig op og snakker og kravler rundt. Vi holder lyset slukket og forsøger få hende til at falde til ro - ved selv at blive liggende og nusse og synge for hende osv. Men for det meste er det først efter nogle ordentlig slurke mælk (i nat drak hun to kopper mælk!!) og en banan i sengen el lign. og lidt mere roden rundt at hun så endelig falder til ro og sover videre.

Hun er ikke ked af det når hun er vågen - men bare meget vågen. Og tydeligvis tørstig.
Det kan indimellem tage ret lang tid at få hende til at sove igen. Og ender indimellem i frustrationer indtil hun endelig overgiver sig og sover videre.

Hvad skyldes det meget vågne natteroderi mon og tror du vi kan komme det til livs ?
Hun vil altid gerne vil være tæt på sin mor det ene øjeblik, men skubber mig så væk det næste. Men det er tydligt sin mor hun vil om natten - dog søger hun aldrig brystet!

Er det sult ?

Det er meget varieret hvor meget hun spiser til aftensmad, for det meste er det ikke så meget syntes jeg - men i vuggestuen siger de at hun spiser rigtig godt i løbet af dagen. og godnatgrøden spiser hun rub og stub.

Jeg føler jo ikke rigtig at vi kan fylde mere på hende lige inden hun skal sove -
jeg har nogle gange forsøgt at give hende en banan ovenpå grøden - men det er sjældent at hun vil have så meget af den..

Skal jeg istedet ha en banan og en kop vand klar ved siden af sengen, som hun kan få med det samme hun vågner - og altså lade være med at se om hun kan falde i søvn uden. Men skaber det ikke bare en endnu dårligere vane på sigt ?

Vi syntes det er dejligt at hun kommer over i vores seng i løbet af natten - dog ville det virkelig være dejligt at komme natte roderiet til livs..

Mange hilsner
E's mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annoncer

Annonce