Annonce

Annonce

Brev:

Måske snart i overgang væk fra middagslur


16. oktober 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Måske snart i overgang væk fra middagslur

Hej Helen.

Vores storesøster på ca 2 år og 7mdr har længe været svær at putte til lur herhjemme. Hun kaster med sine soveting, nægter at lægge sig, eller ligger bare og fjoller, synger, råber osv. Nu er det også begyndt i vuggestuen, så hun har ofte ikke sovet, når jeg henter (de kan jo ikke have hende råbende -ikke grædende- i nærheden af andre sovende børn). Problemet er, at hun langt de fleste dage nok stadig har brug for luren.

Vi putter hende fast omkring kl 19 hver aften, og afhængigt af, om hun har sovet lur, sover hun enten med det samme eller senest kl 20. Hun vågner mellem kl 5.30 og kl 7. Opvågning og generelt hvordan natten har været har selvfølgelig stor betydning for behovet for lur. Har hun sovet 12 timer en god nat, så virker hun faktisk ikke træt før sidst på eftermiddagen. Hun sover ikke længere i barnevogn, fordi det var et cirkus til sidst, og det har fungeret bedre i sengen, fordi vi kopierer natteputningsritualet, som fungerer rigtig godt lige nu.

Så kort sagt: vi har fast gå-i-seng tidspunkt, ikke fast opvågningstid og derfor ikke fast lur-tid. Hun virker langt de ...


Annonce

... fleste dage til at have brug for lur (ser træt ud, falder ofte i søvn på bil tur, verden “bryder nemmere sammen” for hende og hun kan virke lidt overaktiv som dagen skrider frem). Nogle af de gange, vi har måttet opgive, er det gået super stort set hele dagen, uden vi mærker forskel. Hvis luren bliver for sent influerer det på aftenputning eller opvågningstidspunkt. Hun sover ofte mere uroligt om natten, når hun ikke har sovet lur.

Hun accepterer ikke bare at ligge i sin seng og slappe af med nusseklud og sut.

Og ellers generelt så er hun kvik og charmerende samtidigt med at være fræk, grænsesøgende og stadig lidt ny storesøster, hvilket hun klarer supergodt! -hun rummer dog lillesøster noget dårligere, når hun er træt!

Er vi i en (formentlig lang) overgang med afvænning af lur? Hvordan griber vi det an? Hvis dagen tillader det, forsøger jeg at lægge mig med hende på sofaen og læse bog, hvis hun ikke sover lur for at hvile lidt, hvilket vi begge nyder, men hun ligger ofte uroligt. Kan jeg hjælpe hende med et hvil på en anden måde?

Venlig hilsen
en mor med hænderne fulde i øjeblikket :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hår

Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse og farve.

Selvom barnet fødes med meget hår er der ingen garanti for at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår som er udviklet da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.

De nye hår som vokser frem er ofte tynde og fine i forhold til det hår som barnet blev...

Læs mere i Babylex

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annoncer

Annonce