Annonce

Annonce

Brev:

Putning og søvnrutiner


15. oktober 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Putning og søvnrutiner

Hej Helen,

jeg skriver til dig, da vi har lidt udfordringer med vores dejlige dreng på 4 måneder og hans søvnmønster - eller mangel på samme.

Mikkel har aldrig været den bedste til at sove, men vi vil rigtig gerne hjælpe ham til at få nogle gode sove-og puttevaner, da vi tydeligt kan mærke om han har fået nok søvn.
Han er som udgangspunkt en rigtig glad dreng, der er meget nysgerrig og trives, men den meget varierende (til tider manglende søvn) gør at han er irritabel, humørsyg og meget pyldret.

Mikkel bliver puttet mellem kl.20/21 hvor han får en flaske af sin far.
Når han er blevet bøvset af, skal han ofte over til mig for at falde til ro. Jeg synger for ham og vugger ham lidt i søvn og kan derefter lægge ham ned i sin tremmeseng - dette tager mellem 10-30 minutter.
Så sover han ca. 3-4 timer og vågner op og ofte skal ammes. En gang i mellem kan han også "nøjes" med sutten, så jeg tror at det er trygheden som han søger nærmere end sulten der skal stilles. Omkring kl. 3-4 om natten er det så ofte hver anden time han vågner frem til kl. 6 hvor han står op.

Jeg er ofte nødt til at tage ham op af tremmesengen for, at få ham til at falde i søvn ...


Annonce

... igen. Bliver han liggende i sengen, falder han også lidt hen, men hans arme flagrer rundt om hans ansigt (og han slå sutten ud) og når han er ved at falde i søvn igen, giver han et sæt og vågner op igen. Dette bliver han ved med indtil jeg tilsidst er nødt til at tage ham op og vugge ham i søvn.

Det samme mønster gør sig gældende, når Mikkel skal sove middagssøvn, her vågner han som regel efter en halv time.

Jeg tænker, at det nok ikke er det sundeste søvnmønster som Mikkel har fået og det kan jeg/vi selvfølgelig også mærke, idet vi efterhånden er ved at være tappet på søvndepoterne.

For ca. en uges tid siden er vi startet med at give Mikkel grød. Han er en stor dreng og virkede klar til det. Han får ca. en deciliter tynd grød omkring kl.12/13 om dagen i håb om, at dette ville give ham en større mæthedsfornemmelse og dermed også være medvirkende til en bedre søvn, men indtil videre har vi desværre ikke oplevet en forskel.

Jeg håber, at du kan give os nogle værktøjer til, hvordan jeg/vi kan hjælpe Mikkel videre i hans søvnstadier, da vi rigtig gerne vil hjælpe vores søn til nogle gode sovevaner.

På forhånd tak for din hjælp.

Med venlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

K vitamin

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn får k vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået k vitamin denne ene gang skal det ikke gives igen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annoncer

Annonce