Annonce

Annonce

Brev:

Pludselig begyndt at vågne


10. oktober 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Pludselig begyndt at vågne

Kære Helen

Først og fremmest vil jeg gerne sige mange tak for en helt fantastisk god brevkasse. Jeg tror ikke, jeg overdriver, når jeg siger, at jeg hver eneste uge lander på din side og læser dine gode råd. Har også tidligere haft stor glæde af dine personlige svar til mig her i brevkassen, og selvom jeg tænker at du får rigtig mange henvendelser og nok ikke lige kan huske de enkelte situationer og spørgsmål, så gav dine svar mig virkelig en tryghed. Jeg var frustreret over, at min datter var vågen indtil sent om natten, men jeg klamrede mig jo til venlige ord om, at det nok skulle blive bedre, at det blot var en fase, og at vi nok skulle få voksentid igen om aftenen, når vores datter blev lidt ældre, end de 3 måneder, hun var på det tidspunkt. Og ganske rigtigt, så fik hun jo en tidligere sengetid efter få måneder, og nu om dage bliver hun puttet ca 18.30-19.

Min datter har fra hun var blot en måned gammel sovet i gennem hele natten uden at vågne. Ja, lige indtil for ganske nylig, hvilket leder mig til mit egentlige problem/spørgsmål.

Min datter er nu 11 en halv måned, og havde i sidste uge sin første sygdomsperiode med feber og snot. I den periode vågnede hun naturligt nok to-tre gange om natten, fordi hun havde det dårligt. Hun er helt frisk igen nu, men det er som ...


Annonce

... om, at de der opvågninger har hængt ved. De sidste fire-fem dage er hun vågnet nærmest på slaget to timer efter putning. Altså ca ved 21-tiden. Hun græder og kalder på mig, og tit er jeg nødt til at lave en flaske for at få hende til at sove igen. Hun får stadig en flaske ved putning, skal det siges. Nogle gange vågner hun så også om natten, hvor hun nærmest lyder panisk, og skriger og ikke engang falder til ro ved at jeg tager hende op. Hun virker bange.

Kan hun have mareridt? Kan man være mørkeræd i den alder? Jeg er med på at der sker rigtig meget med hende motorisk og at det giver større uro, men jeg synes alligevel at det er mærkeligt, at de opvågninger bare er kommet efter hendes sygdom. Før det kunne jeg vitterligt tælle på én hånd, hvor tit hun har haft opvågninger efter putning.

Derfor er det også meget drænende, at jeg pludselig skal op, fordi jeg i stil nu har været priviligeret med et barn der sover i gennem. Det er nu jeg så håber at du vil sige, at det blot er en fase? Hvis det er, hvornår mon hun så begynder st sove uden opvågning igen? Er der noget jeg kan gøre for at få hende til at falde hurtigere til ro igen, når hun så vågner?

Håber at du kan give mig lidt gode råd med på vejen. Jeg synes det er lidt hårdt lige nu.

Med venlig hilsen
Stephanie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Hjælp vågner kl 5.00

Kære Helen Vores datter er det sidste stykke tid (ca 3 uger) begyndt at...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn

I skal inden jeres barn er blevet 6 mdr bestemme jer for hvad barnet skal hedde. Inden da skal I henvende jer hos det lokale kirkekontor og bed om enten at få barnet døbt eller navngivet.

Der findes ca 7000 godkendte fornavne i Danmark. Hvis I ønsker at give jeres barn et navn som ikke fremgår af denne liste skal navnet vurderes af Kirkeministeriet.

I navneloven står omkring fornavne at barnet skal tillægges et eller flere fornavne og som fornavn må man ikke vælge...

Læs mere i Babylex

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce