Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove om natten


4. oktober 2017

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen

Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød lille pige. Om dagen sover hun utrolig fint, er nem og let at aflæse. Typisk bliver hun ammet kl 9 (først det ene bryst i ca 20-30 min og derefter det andet efter behov), hvorefter hun sover ca 2-2 1/2 time. Dette gentages resten af dagen (selvfølgelig bliver hun skiftet løbende efter behov og hygget om, når hun er vågen med fin kontakt). Eftermiddag og tidlig aften sover hun op til 3 timer.

Typisk falder hun i søvn i mine arme og flyttes derefter til enten hendes seng, til vores slyngevugge eller bliver liggende midt i vores seng, hvis jeg fx har ammet hende liggende. Om dagen oplever vi altså ingen problemer med at flytte hende, når først hun sover.

Hun vejede 3800 ved fødslen, tabte sig 7 pct. på de første 4 dage, men vejede 4000 da hun var 10 dage gammel, så det virker til, at der er nok mælk ifølge vores SP.

Om ...


Annonce

... aftenen og især om natten har hun dog de sidste 3 døgn været helt anderledes. Hun vil ikke slippe brystet - og hvis hun gør er det for ganske kort tid hvorefter hun sutter og søger kraftigt ud i luften og begynder at græde. Tidligere kunne jeg med held amme hende liggende om natten, men nu falder hun ikke længere til ro. Sutter, slipper, bliver nærmest vred og hektisk indtil hun igen får brystet. Sådan bliver det ved - ingen ro. I nat var det sådan fra 22 - 4 groft sagt. Kun afbrudt af en enkelt reel lur i slyngevuggen, hvor hun konstant blev rokket.

Mine bryster bliver selv sagt slidt af dette og efter halvanden times amning begynder de at føles helt tomme. Samtidig oplever vi, at hun begynder at gylpe til sidst, hendes mave knurrer og hun havde afføring i bleen op mod 5 gange i nat.

Hvad kan vi gøre bedst for at hjælpe hende til en rolig nat? Og os selv, så vi får et minimum af søvn?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Prewalkers til baby

Prewalkers er indendørs sko, som de små kan bruge, før de begynder at gå. Men har så små og bløde fødder overhovedet brug for "sko"?

Små fødder
Når børn bliver født, består deres knogler hovedsageligt af brusk. Derfor er knoglerne hos de helt små børn meget let formbare. I ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Sveder meget under amning

Hej Helen, Mit barn sveder meget når han ammer. Der er jo meget varmt i...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Falder i søvn under amning

Hej Helen, Tak for dit svar, det er en kæmpe hjælp at få en andens tanker...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Svært ved at lægge nyfødt

Hej Helen, Jeg synes min lille dreng, på 14 dage, er svær at lægge efter...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Antal synk under amning

Hej Helen, Kan man sige noget om hvor ofte et barn skal synke i en god...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lus

Rigtig mange børn oplever at få lus på et tidspunkt og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, tørre eller kun let fugtige lus bevæger/flytter sig, så hvis man skal have fat i de små krabater, så skal håret været vådt.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i...

Læs mere i Babylex

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annoncer

Annonce