Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove om natten


4. oktober 2017

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen

Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød lille pige. Om dagen sover hun utrolig fint, er nem og let at aflæse. Typisk bliver hun ammet kl 9 (først det ene bryst i ca 20-30 min og derefter det andet efter behov), hvorefter hun sover ca 2-2 1/2 time. Dette gentages resten af dagen (selvfølgelig bliver hun skiftet løbende efter behov og hygget om, når hun er vågen med fin kontakt). Eftermiddag og tidlig aften sover hun op til 3 timer.

Typisk falder hun i søvn i mine arme og flyttes derefter til enten hendes seng, til vores slyngevugge eller bliver liggende midt i vores seng, hvis jeg fx har ammet hende liggende. Om dagen oplever vi altså ingen problemer med at flytte hende, når først hun sover.

Hun vejede 3800 ved fødslen, tabte sig 7 pct. på de første 4 dage, men vejede 4000 da hun var 10 dage gammel, så det virker til, at der er nok mælk ifølge vores SP.

Om ...


Annonce

... aftenen og især om natten har hun dog de sidste 3 døgn været helt anderledes. Hun vil ikke slippe brystet - og hvis hun gør er det for ganske kort tid hvorefter hun sutter og søger kraftigt ud i luften og begynder at græde. Tidligere kunne jeg med held amme hende liggende om natten, men nu falder hun ikke længere til ro. Sutter, slipper, bliver nærmest vred og hektisk indtil hun igen får brystet. Sådan bliver det ved - ingen ro. I nat var det sådan fra 22 - 4 groft sagt. Kun afbrudt af en enkelt reel lur i slyngevuggen, hvor hun konstant blev rokket.

Mine bryster bliver selv sagt slidt af dette og efter halvanden times amning begynder de at føles helt tomme. Samtidig oplever vi, at hun begynder at gylpe til sidst, hendes mave knurrer og hun havde afføring i bleen op mod 5 gange i nat.

Hvad kan vi gøre bedst for at hjælpe hende til en rolig nat? Og os selv, så vi får et minimum af søvn?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Sveder meget under amning

Hej Helen, Mit barn sveder meget når han ammer. Der er jo meget varmt i...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Falder i søvn under amning

Hej Helen, Tak for dit svar, det er en kæmpe hjælp at få en andens tanker...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Svært ved at lægge nyfødt

Hej Helen, Jeg synes min lille dreng, på 14 dage, er svær at lægge efter...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Antal synk under amning

Hej Helen, Kan man sige noget om hvor ofte et barn skal synke i en god...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Allergidisponerede børn

Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.

Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).

Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annoncer

Annonce