Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove i barnevogn - hvad gør jeg?


15. september 2017

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Vil ikke sove i barnevogn - hvad gør jeg?

Hej Helen,

Tak for din store hjælp med vejledning til, hvordan man ændrer sovevaner hos en et-årig. Vi har fået så stor succes med nætterne nu. Desværre går det helt galt om dagen, når hun skal puttes i barnevognen.

Som du skrev i dit tidligere brev, så er Ella helt sikkert i en seperations-fase, hvor hun meget gerne vil udforske meget af verden, men helst i tryghed på sin mors hofte ;) Hun er lige for tiden meget klyngende - stadig mest i forhold til mig.

Min kæreste er tilbage på studiet og jeg er derfor alene med Ella 8 timer hver dag. Mit store problem er, at det fejler hver gang jeg putter Ella til lur i barnevognen. Jeg har kunnet det før uden problemer efter vi havde brugt en måned på at øve det intensivt. Jeg gør præcis det samme som før og det starter som regel fint med at hun gerne vil i vognen med sin bolle. Men når hun så opdager, at hun er træt og gerne vil sove, så hiver hun i selen og peger på mig (helt tilbage til ligesom det var i starten med hende og mig for ca. to måneder siden). Indtil videre har jeg forsøgt med vognen, når hun nåede toppen af sin gråd stoppede jeg, tog hende op, gik hjem og ammede hende i stuen og lod hende sove i favn.

Det føles bestemt som et stort skridt tilbage, men jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre for at hun får den søvn hun virkelig har meget brug for. Hun sover i forvejen altid kortere lure end hun har brug for i og med hun oftest vågner inden hun er frisk og udhvilet. Det lykkes nogen gange min kæreste at gå hende videre i søvnen - også hvis hun har stået stille. Så går han lidt med hende til hun sover og stiller hende så igen. Men nu er han her jo ikke og jeg er simpelthen så ked af, at jeg ikke kan give hende det mest basale, nemlig søvn. Én ting er, at hun er mega træt og har brug for søvnen, en ...


Annonce

... anden er, at jeg slet ikke kan planlægge min dag ude af huset, fordi jeg skal kunne sidde i min stue og amme hende og lade hende sove hos mig. Også tidspunkter for leg, frokost osv. bliver skubbet fordi hun ikke sover som normalt og fordi hun ikke må være helt mæt, når jeg skal amme hende i søvn. Så er ved at få "ø-kuller" og det er ærgerligt ikke at kunne tage en halv time væk i zoo, på legestue eller andet.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Det eneste er at jeg, ligesom om aftenen, ikke er tilhænger af "lad-græde-til-hun-falder-om-metoder". Skal jeg droppe vognen helt og bare amme hende i søvn i denne periode? Eller er det starten på en gammel/ny dårlig vane? Skal jeg forsøge med vognen igen og igen uden at overgive mig til amning? Det med vognen igen og igen har jeg ikke stor tiltro til, da det helt sikkert vil ende med, at hun er så overtræt, at jeg ikke vil kunne få hende i vognen - sådan helt fysisk vil hun stritte helt imod. Det virker fint med barnevognen når alle andre end jeg putter hende i den.

Jeg har ikke lyst til at stoppe amningen, som normalt kun er morgen og aften. Hun er bestemt ikke afhængig af det - beder aldrig selv om det. Men hun nyder det helt vildt, når jeg tilbyder hende. I halvanden måneds tid er det gået fint med vogn og ingen amning - heller ingen om natten, men nu er hun trådt et skridt tilbage og jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal håndtere det. Hjælp - hvad gør jeg?

I næste uge skal jeg også kunne putte hende om aftenen (det er normalt far der gør det) og jeg er bange for, at hun også her vil være meget klyngende og umulig at få til at sove? Er det noget med at blive ved og ved, selvom hun græder? Sådan lidt forfra, eller? Åhh har helt ondt i maven over det hele - håber sådan du kan hjælpe.

Med venlig hilsen
Den frustrerede mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Nattesøvn med mange opvågninger

Hej Helen, Vores dreng på 14 mdr. stortrives i dagligdagen. Han er glad,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane part 2

Hej igen, Jeg har forsøgt med at introducere nyt søvnritual med blandet...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane

Kære Helen. Jeg har fået givet min søn en rigtig dårlig søvnvane jeg godt...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Diverse | 13 mdr.

Hvordan ved jeg om mit barn trives i vuggestuen

Hej Helen Mange tak for dit gode råd mht. vores drengs søvn, det har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annoncer

Annonce