Annonce

Annonce

Brev:

Ingen nattesøvn - overhovedet - 11 måneder.


27. august 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Ingen nattesøvn - overhovedet - 11 måneder.

Kære Helen,

Jeg er desperat. Jeg har nået min grænse. Jeg kan ikke mere.

Alle sagde at det med søvnen blev bedre efter 3 måneder. Det er løgn. En stor fed løgn hjemme hos os.

Jeg sover ikke. Jeg kører på mine sidste resourcer og jeg er bange for at det snart går ud over mit psykiske og fysiske helbred. Jeg har konstant hovedpine og jeg tør simpetlhen ikke køre bil af frygten for at falde i søvn.

Min 11 måneder gamle søn har aldrig sovet igennem. ikke én eneste nat. De sidste 3 måneder har været de værste.
Der er 2 scenarier, hvor begge involverer at hverken far eller jeg får søvn.

Scenarie 1: Han 'vågner' hver 15. minut og skal have sin sut. Han enten sidder op eller roder rundt for at finde den, gerne klynkende. Hvis ikke han finder den (eller vi finder den) inenfor kort tid, bliver hans klynken til regulær gråd. Dette fortsætter et par timer efterfulgt af en, i vores verden, længere periode søvn (1 times tid), og så fortsætter rumsteringen igen resten af natten.

Først ud på de lyse morgentimer falder han endelig til ro, og vi får måske 2,5-3 timers søvn. Måske.

Scenarie 2: Han vågner og er FULDSTÆNDIG hysterisk. Lidt a-la nattetærror. Vi kan intet gøre og han forstsætter gerne med at skrige og kaste sig rundt i en times tid. Dette gentager sig op til 3 gange på en nat. Imellem disse anfald indsættes scenrarie 1.

Han er en super glad og meget motorisk dreng, der lærte at kravle og stå da han var 6 måneder. Her begyndte han også at mestre at kravle op og ned af sofaer og senge (og alt andet). Han gider dog ikke at gå endnu.. kravle er hurtigere ;-)

Vores rutine er ifølge dine andre læserbreve-svar meget almindelige. Det er lidt forskelligt hvornår han får sin lur/lurer (max 2) om dagen. Det er noget vuggestuen ...


Annonce

... vurderer alt efter hvor træt han er.
Han får aftensmad kl. 17.30/18.00. Kl. 19.30 får han nattøj på og får børstet tænder. (det er en kamp i sig selv).

Så går vi i gang med putningen. Geezes Christ.
Jeg lægger ham, synger en enkelt sang og siger godnat. Jeg forlader lokalet. Her vender han sig straks om og rejser sig op, og hopper lidt rundt. Så smider han sutten ud over kanten og giver sig til at græde.
Der går jeg ind til ham, giver ham sutten, siger godnat og går igen. (jeg venter altid til han græder eller virker ekstremt utilfreds)

Det fortsætter en time minimum.
(I starten blev jeg hos ham hele putningen igennem, men det viste sig at det blev en leg at han vendte sig om, og jeg vendte ham tilbage, så vi har startet ovenstående måde at gøre det på. Det har hjulpet.. men det er stadig en kamp).

Så sover han gerne 1-2 timer hvorefter nattens helvede går i gang.
han bliver i øvrigt puttet i sin egen seng og sover der et par timer, men som nattens sutte-behov går i gang, ryger han over i vores seng. Jeg kan simpelthen ikke holde til at skulle rejse mig op og bukke mig ned i hans tremmeseng 48.000 gange hver nat.

Han får i øvrigt hverken bryst eller flaske længere, den har vi udfaset for et par månedet tilbage. Dog får han lidt vandt i en sutteflaske et par gange om natten.

Hvad fanden skal jeg gøre???! Jeg er gravid igen, så udover et øget behov for søvn og afslapning frygter jeg, hvordan livet kommer til at se ud med 2 børn der ikke sover om natten. Det er også planen at han skal ind på sit eget værelse og sove når baby 2 kommer og skal have hans plads ved siden af vores seng. Så går det jo slet ikke at han er vågen så meget!

Jeg er desperat Helen... Er det normalt at en snart 1-årig ikke sover igennem???

Med venlig hilsen
Eva

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce