Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - er begyndt at sove markant dårligere


22. maj 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Søvn - er begyndt at sove markant dårligere

Kære Helen

Tusind tak for dit sidste svar, og nu skriver vi lige til dig igen. Min datter er nu ca 3,75 måneder, og lader til at trives godt. Hun er aktiv og for det meste glad i sine vågne perioder, og tager godt på (hun fuld- og friammes). Hun har aldrig haft nemt ved at sove, især om dagen og har haft alt for lange vågenperioder, hvilket vi har skrevet til dig om før.

Jeg synes hun er blevet noget bedre til at sove om natten, og er begyndt at have noget der minder om en rytme hvor hun falder i søvn som regel ml 20 og 22, og vågner ml 6 og 8. Her er der 1-2 amninger imellem som regel. Hun bliver stadig altid ammet i søvn og bliver så lagt hen i sin vugge ved siden af vores seng. Når hun vågner om natten til amning er det forskelligt om det lykkes at få hende tilbage i vuggen, eller om hun sover videre ved siden af mig i sengen. Hun vil ikke bruge sut.

Hun var faktisk begyndt at kunne sove en formiddagslur på 1-3 timer i barnevognen og som regel ca 1 time til middag og om eftermiddagen - dette varierer ...


Annonce

... dog meget.

Men de sidste 4-5 dage er hun begyndt at sove markant dårligere om natten, vågner hurtigere og vil ammes og er sværere til at få til at sove igen. Ligeledes er det Så svært at få hende til at sove mere end powernaps på 10-30 min om dagen, med mindre jeg sidder med hende på skødet. Hun virker også mere "morsyg" end hun plejer. Nogle dage bliver hun jo også overtræt fordi hun ikke kan eller vil overgive sig til søvnen selvom vi prøver med amning, svøbning, at vugge hende , gå med hende i bæresele eller barnevogn osv. Og når hun bliver overtræt bliver hun ulykkelig, og det bliver en ond cirkel.

Kan det være varmen hun reagerer på, eller kan det være et udviklingsspring? Eller har du andre gode råd og tanker? Jeg vil meget gerne hjælpe hende til at få noget mere rytme, men synes det er så svært når det med søvnen ikke rigtig duer. Og det er umuligt bare at putte hende så hun selv skal falde i søvn, så begynder hun at græde efter lidt tid. og det er ikke sådan hun skal lære det!

Med venlig hilsen
Anja

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Forskellige putteritualer?

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedrørende putteritualer. Min dreng er 4...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvor meget mad og hvornår? - 4 mdr.

Hejsa Helen Så skriver jeg lige igen:) Min dreng får fuld flaske og er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex

Uld til børn

En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.

Uld har mange fordele:

- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.

- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce