Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - er begyndt at sove markant dårligere


22. maj 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Søvn - er begyndt at sove markant dårligere

Kære Helen

Tusind tak for dit sidste svar, og nu skriver vi lige til dig igen. Min datter er nu ca 3,75 måneder, og lader til at trives godt. Hun er aktiv og for det meste glad i sine vågne perioder, og tager godt på (hun fuld- og friammes). Hun har aldrig haft nemt ved at sove, især om dagen og har haft alt for lange vågenperioder, hvilket vi har skrevet til dig om før.

Jeg synes hun er blevet noget bedre til at sove om natten, og er begyndt at have noget der minder om en rytme hvor hun falder i søvn som regel ml 20 og 22, og vågner ml 6 og 8. Her er der 1-2 amninger imellem som regel. Hun bliver stadig altid ammet i søvn og bliver så lagt hen i sin vugge ved siden af vores seng. Når hun vågner om natten til amning er det forskelligt om det lykkes at få hende tilbage i vuggen, eller om hun sover videre ved siden af mig i sengen. Hun vil ikke bruge sut.

Hun var faktisk begyndt at kunne sove en formiddagslur på 1-3 timer i barnevognen og som regel ca 1 time til middag og om eftermiddagen - dette varierer ...


Annonce

... dog meget.

Men de sidste 4-5 dage er hun begyndt at sove markant dårligere om natten, vågner hurtigere og vil ammes og er sværere til at få til at sove igen. Ligeledes er det Så svært at få hende til at sove mere end powernaps på 10-30 min om dagen, med mindre jeg sidder med hende på skødet. Hun virker også mere "morsyg" end hun plejer. Nogle dage bliver hun jo også overtræt fordi hun ikke kan eller vil overgive sig til søvnen selvom vi prøver med amning, svøbning, at vugge hende , gå med hende i bæresele eller barnevogn osv. Og når hun bliver overtræt bliver hun ulykkelig, og det bliver en ond cirkel.

Kan det være varmen hun reagerer på, eller kan det være et udviklingsspring? Eller har du andre gode råd og tanker? Jeg vil meget gerne hjælpe hende til at få noget mere rytme, men synes det er så svært når det med søvnen ikke rigtig duer. Og det er umuligt bare at putte hende så hun selv skal falde i søvn, så begynder hun at græde efter lidt tid. og det er ikke sådan hun skal lære det!

Med venlig hilsen
Anja

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og skift mellem søvnfaser

Kære Helen Vi har en søn som har meget svært ved at falde i søvn og skifte...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Dårlig nattesøvn - 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har længe fulgt din brevkasse og har været utrolig glad for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annoncer

Annonce