Annonce

Annonce

Brev:

Vække, når mor skal på arbejde - 7 mdr.


12. marts 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Vække, når mor skal på arbejde - 7 mdr.

Kære Helen

Jeg skal tilbage på arbejde om godt 7 uger, og har i den forbindelse et spørgsmål ift. at gå fra vores datter mens hun sover om morgenen eller om jeg bør vække hende. Jeg har læst i din bog om Børn og Søvn, at man ikke skal gå fra et slumrende (og sovende?) barn og tænker, at det er det samme hvis jeg går fra hende om morgenen uden og sige farvel? Eller for den sags skyld om eftermiddagen, hvis jeg skal ud og handle eller lign. og det er far der tager hende op fra barnevognen - så ved hun jo ikke om jeg er gået.

Jeg er selv lærke og vil gerne tidligt at sted (ca. 6:30), for at undgå trafikprop og at komme sent hjem. Hun er dog nok mere ugle i børne sammenhæng (sover gerne til kl.+7) og jeg vil derfor være nødsaget til at vække hende, hvis jeg skal sige farvel inden jeg går om morgenen. Hun har vågnet op om morgenen sammen med mig siden hun blev født, på nær 2 gange. Hun sover pt. i vores seng, men skal over i egen nu hvor vi langt om længe har fået en sovepose til hende, så hun ikke længere kan sparke dynen af. I udgangspunktet falder jeg også i søvn med hende om aftenen, da hendes sengetid passer mig fint og jeg kobler af når jeg vågner før hende om morgenen.

Hun vågner meget sjældent op med far, men det bliver anderledes når han holder barsel fra 1 april, hvor vi vil være hjemme sammen frem til 1 maj og vi vil derfor kunne træne at far er der om morgenen i stedet for mor, hvor jeg tænker at stå op, men stadig være i huset. Endvidere, at far vil putte barnevognen og tage hende op i løbet af dagen.

Det er planen at vi skal skiftes til at være hjemme i maj og juni, således at jeg har 3 sammenhængende arbejdsdage a ca. 5-6 timer (+2 timers transport) og far har 2 arbejdsdage. Vores egen SPL mener ikke at det er noget ...


Annonce

... problem for hende med skiftet ml. mor og far i løbet af ugen, men hvad tænker du. Hun skal i inst. slut juni.

Herudover skal hun gerne vænnes fra bryst inden putning, da hun pt. får bryst ved vær putning, men jeg har svært ved at få indført et ekstra måltid i hendes 1. og 2. vågne periode i løbet af dagen, så hun bliver pt. ammet inden putning til formiddagsluren, som typisk er den lange og inden putningen til eftermiddagsluren. Hun vil ikke spise før 0,5-1 time efter hun er stået op og kun er vågen ca 3 til 3,5 t ad gangen). Måltuderne tager ca. 20-30 min. da hun skal nødes lidt samtidig med at hun selv får lov selv. Hun har således ikke rigtig appetit eller for den sags skyld lyst til at sidde ved bordet igen allerede 1 times tid efter.

Om aftenen vil hun dog gerne spise flere gange, men hvis jeg giver hende lidt mens jeg laver aftensmad har hun ikke så meget appetit på aftensmaden, så det er jeg lidt i syv sind over. Hun vil dog ammes inden luren og ved godnatputning. Jeg ammer pt 5 gange/døgn, herunder tidlig morgen (alt mellem 4-6), inden formiddagslur (ca. kl. 10), inden middagslur (ca. kl. 15:30), ved godnatputning (ca. kl. 20) og sen aften (ml. kl. 23 og 01).

Hvordan og hvornår vil du anbefale, at vi griber dette an? Vi ønsker ikke at give flaske eller MME af kop. Hun drikker fint af kop nu og vi ønsker ikke at skulle indføre en flaske for at tage den fra hende igen om kort tid. Jeg ønsker endvidere ikke at give MME da det i udgangspunktet er lavet på komælk, som jeg i videst muligt omfang gerne vil undgå til hun er + 1 år. Jeg laver derfor sesam/mandelmælk til hende, som jeg bruger i grød mv. Jeg tænker at kalkbehovet fint dækkes gennem kost og sesam/mandelmælken, men det må du gerne kommentere på også :-)

De bedste hilsner
LS

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce