Annonce

Annonce

Brev:

Putteritual ved lur


3. marts 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Putteritual ved lur

Hej Helen,

Efter din anbefaling har jeg forsøgt at indføre et ritual både ved nat og ved lur. Mit spørgsmål drejer sig omkring hvad jeg skal gøre i forhold til min søns lur i barnevogn.
Min søn sover tit kun 30-45 minutter adgangen (også selvom vi har været til baby motorik og han er godt træt). Til gengæld sover han (7-9-13) godt om natten, typisk fra kl. 22-08, kun afbrudt af amning hvor ham typisk halvsover.

Ritualet til lur ser sådan ud:
Når jeg kan se han begynder at være træt (efter at have været vågen i 1,5-2,5 time) går jeg ud og ligger ham i hans barnevognsdragt inkl. hue og vanter, derefter går jeg ind og ammer ham, når han bliver lagt i vognen får han en nusseklud op til hovedet (jeg bruger en i barnevognen til lur og en anden i sengen til nat) derefter kommer han ud.

Når jeg ammer ham falder han tit i søvn og vågner ikke når jeg ligger ham i liften - som jeg forstår på din bog ville det være optimalt, hvis jeg kunne ligge ham mens han er ved at falde i ...


Annonce

... søvn. Jeg har bare indtryk af at han ikke har spist nok på det tidspunk.
Skal jeg putte ham lidt før for at sikre at han får mad nok og samtidig er vågen når han bliver lagt? Hvis ja, hvordan ved jeg så hvornår det er tid - det svinger jo meget hvor længe han kan holde sig vågen.

Han har tidligere sovet 3 timer i barnevognen, men sover nu kun korte lure. Når han vågner er det desværre tit i direkte skrig/gråd, jeg forsøger at gå/vugge ham til at sove videre, men mange dage virker han meget vågen når jeg kommer ud - så tager jeg ham op, men er det "forkert"? Jeg mener har han brug for en længere lur? Nogle dage har jeg held med at amme ham i søvn igen når han kommer ind, men jeg synes ikke det er holdbart at han skal ind hver 30. minut...

I mit sidste brev opfordrede du mig til at ligge det lidt væk at jeg er bekymret for at give ham dårlige putte/sove vaner, det forsøger jeg også. Men hvornår skal man begynde at være opmærksom på dette?

Med venlig hilsen
Kristina

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juni 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn udfordringer - 4 mdr.

Kære Helen! Tak for en fantastisk brevkasse! Vi har nogle udfordringer...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juni 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

3 måneder og søvn

Hej Helen. Endnu et søvn spørgsmål - min pige på nu 3 måneder skal stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner og tungebevægelser 4.5 måned

Kære Helen. Lige lidt spørgsmål ang søvn. Vores dreng er 4 1/2 måned....

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvn, barnevogn og bilproblemer

Kære Helen. (Dette er kommet inden for de sidste 14 dage) Vi fik for 7 1/2...

Læs hele brevet og Helens svar


30. maj 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Overgive sig til søvnen - 3 mdr.

Kære Helen Vi har den sidste måneds tid haft en del udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annoncer

Annonce