Annonce

Annonce

Brev:

Fortsat mange opvågninger om natten


3. december 2016

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Fortsat mange opvågninger om natten

Hej Helen, tak for dit svar sidst ift min søns mange opvågninger.

Jeg vil gerne svare på dine inputs og spørge dig igen.

Ift ørene har han nu fået dræn i for 2 uger siden. Vi har ikke oplevet nogen ændring ift dette desværre. Måske en lille ændring på puslebordet, hvor han nu ”kun” er besværlig, hvor han før også blev ked af det. Vi har altid haft et rimeligt afslappet forhold til panodil og han har flere gange fået dette, dog enten uden effekt eller med lille eller kortvarig effekt.

Hvornår kan man sige at ørene har stabiliseret sig og man ville se en effekt hvis der er en ?

Han har altid sovet eleveret pga. hans refluks, vi har to træklodser under hovedenden på hans tremmeseng.

Han vil gerne puttes i sin egen seng om aftenen og falder som regel hurtigt i søvn. Som jeg skrev har han (haft) en periode hvor han havde brug for større tryghed i forbindelse med putning og gerne ville sidde hos mig til han sov. Jeg har til hver en tid øje for at hjælpe ham så lidt som muligt og er obs på om det er mig der synes det er hyggeligt at putte eller ham der har brug for det. Når han ligger i sin seng er det nogle gange nok jeg bare sidder på stolen ved siden af og ind i mellem giver et lille ”sch…” og han får sin tryghed dækket ved at kunne misse lidt med øjnene og se jeg stadig er der.

Hans motoriske udvikling har helt sikkert noget at sige. Han rejser sig på alle fire og kravler et par tag frem og lægger sig på maven og gentager. Når han når hovedgærdet og ikke kan komme længere rejser han sig halvt sovende og kan ikke selv finde ud af at komme ned igen. Det handler nogle af hans opvågninger sandsynligvis om.

Han spiser godt og jeg har tidligere forsøgt mig med perioder hvor jeg har givet drømmeflasker om natten dog uden succes. Har forsøgt igen nu ...


Annonce

... efter jeg skrev til dig, men der er stadig ingen ændring.

Jeg mener jeg beskrev en gennemsnitlig nats forløb i mit sidste brev. Men han sover som regel ca. 19:30 og har 2-3 opvågninger allerede inden midnat. En lidt roligere periode fra midnat til kl 02-03 stykker. Herfra bliver opvågningerne hyppigere og hyppigere. Jeg har indtil nu holdt fast i, at han skal sove i sin seng og har brugt lang tid om natten på at få ham til at sove i sin seng igen. Han er sjældent ked af det men bare rigelig vågen.

Jeg har for nylig – mest i afmagt og træthed – nogle nætter taget ham ind i vores seng når hans opvågninger bliver hyppigere omkring kl 02-03 og hvor han så har lagt ved siden af mig og har sovet videre. Så har det vist sig at han faktisk sover næsten stabilt frem til kl. 7-7:30.

Jeg er sikker på han tumler en del rundt i søvne hos mig også og tror at jeg bare når at tage det i opløbet og i halvsøvne får ham til ro igen.

Min mand og jeg er ikke enige om denne metode, men det er mig der har ham om natten og jeg er efterhånden desperat for at sove.

Er delvis samsovning vejen frem for os ? Han sover jo væsentlig bedre hos mig (os) ? Er det en forkert sti at gå ned af, en dårlig vane ?

Han har altid sovet afbrudt både dag og nat og jeg synes det er svært at tro at det hele tiden har været grundet tænder, uro, udvikling osv osv. Ikke én eneste nat har han sovet stabilt endnu.

Jeg starter på job efter nytår og ved slet ikke hvordan det skal hænge sammen når jeg bruger det halve af natten inde hos min søn.

Jeg synes jeg har afsøgt nettet og biblioteket omkring viden og brugt tips fra søvncoachen og bogen ”sov igennem uden gråd”

Hvor længe skal natteroderi står på og hvor slemt skal det være før man taler som søvnforstyrrelser og bør opsøge hjælp?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter vol 2

Kære Helen Tak for dit svar. Vi har et godt stykke tid haft helt faste...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnudfordringer

Hej Helen. Så er det mig med barnet der kæmper mod søvnen igen. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Kost og ernæring | 10 mdr.

10 måneder, - mad, søvn og rytme

Kære Helen. Så skriver jeg igen vedr. min lille pige som nu er 10 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annoncer

Annonce