Annonce

Annonce

Brev:

Skabe god søvnrytme


22. oktober 2016

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Skabe god søvnrytme

Hej Helen

Vi har tidligere søgt råd til sig angående Hectors sovevaner, og baseret på dit svar valgte vi at lade ham blive i soveværelset for nu. Egentlig havde vi talt om, at han måske skulle rykkes igen her i efterårsferien, men efter en omgang med høj feber, hans første feberkramper, efterfølgende stort behov for nærhed og så falsk menigitis alarm, endte det med, at han blev i sin mors favn, når han skal falde i søvn og derefter sover i sin egen seng ved siden af os.

Alt det her sygdom og ferie har dog ødelagt søvnrytmen, og vi er udfordret. Vi ved simpelthen ikke, hvordan vi bedst griber det an at få den tilbage.

Han har sovet efter behov - i tiden efter feberkramperne rigtig meget - og det gør, at vi nu har en dreng, der sover fra kl. 19:30 til 8:30. Det passer dårligt med vores arbejde, og i næste weekend skal uret stilles tilbage. Sikke noget.

Vi prøver at trække tiden, så han sover kl. 20, for så bliver det til kl. 19, når vi får vintertid, men han er svær at holde vågen, og vi synes det er rigtig synd, når nu han er så tydelig i sit behov over for os.

Har du nogle anbefalinger til at trække tiden om aftenen, og hvordan man blidest vækker om morgenen?

Morgenvækning har indtil nu været blid nusning og rolig snak til han vågner, men den slags kan tage laaaaaang tid.

Han er begyndt at vågne om natten og vil op. Han får lov at ...


Annonce

... komme op i sengen, men det passer ikke den lille herre, som mener, at vi skal lege. I nat tog det os næsten to timer med vred gråd at få ham til at sove videre. Vi kunne godt bruge lidt råd. Gør vi det rigtigt? Hvad kan man gøre for at hjælpe ham videre?

Hans fysioterapeut (tildelt fordi han er motorisk bagud pga. hofteskred og operation) er meget imponeret over, at han udvikler sig så godt både motorisk og sprogligt på samme, og jeg tænker, at det er dette og den manglende soverytme, der giver den natlige uro. Vi overvejer at gøre hans putte og vækning fast, så det er samme tidspunkt og ikke som nu, hvor vi putter, når han viser, han er træt. Hvad synes du er bedst?

Vores putteritual består af børste tænder, skifte og nattøj på, godnat historie, putte hos mor med først lille snak om dagens oplevelser og dernæst 2-3 sange, og så putter vi til han falder i søvn. Det går altid stærkt, når mor putter, og lidt længere når far putter. Far må godt putte, hvis mor holder sig væk. Er der noget her, vi bør lave om? Nogle gange kommer han i bad efter aftensmaden, men det er ikke en del af vores faste ritual.

Generelt synes jeg han sover godt, skal det lige siges. Men vi vil gerne kunne støtte ham så godt som muligt og give nærhed, når det er nødvendigt og være bestemte, når det kæves.

Vi glæder os til at høre dine råd.

Med venlig hilsen
Hectors mor og far

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Nattesøvn med mange opvågninger

Hej Helen, Vores dreng på 14 mdr. stortrives i dagligdagen. Han er glad,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane part 2

Hej igen, Jeg har forsøgt med at introducere nyt søvnritual med blandet...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane

Kære Helen. Jeg har fået givet min søn en rigtig dårlig søvnvane jeg godt...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Diverse | 13 mdr.

Hvordan ved jeg om mit barn trives i vuggestuen

Hej Helen Mange tak for dit gode råd mht. vores drengs søvn, det har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


30. maj 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Sove alene og sove igennem

Kære Helen Vi er fast besluttet på at få vores 13 mdr. datter til at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annoncer

Annonce