Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - 8 ½ måned


25. september 2016

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Søvn - 8 ½ måned

Kære Helen,

Tak for dine råd og overvejelser omkring vores datters (8½ mdr) søvnmønster. Vi valgte at lade far tage over i tre dage, hvor han puttede og trøstede hele natten. Det gik over al forventning og betød, at hun nu kunne sove tre-fire timer uden at vågne i stedet for at vågne hver time, så det er rigtigt dejligt. I en lille måneds tid skiftedes vi derfor til at putte hende.

Der er nu sket det, at det i øjeblikket kun er mig der kan putte. Når far skal putte bliver hun helt ulykkelig og kan skrige en halv time. Derfor har vi besluttet at det er mig der putter i øjeblikket, da vi tænker det går over igen? Vi har indført et meget fast putteritual, der starter med at jeg ammer i stuen, herefter får hun bad af far og får nattøj på. Der bliver sunget godnat sang i favn, inde på værelset. Hun får en lille flaske, hvorefter der bliver tændt for lidt godnatmusik mens hun puttes i sengen, hvor hun vugges lidt (har BRIO bedrockers på sengen) og falder i søvn i løbet af ti minutter. Putningen foregår generelt uden gråd, hun kan dog komme med lidt brokkelyde, mens hun drejer hovedet og krop fra side til side, mens hun prøver at falde til ro. Men det tager som sagt kun 10 min. Så det tænker vi er fint. Hun sover mellem halv otte og otte. Hun er begyndt at kunne undvære det tredje lur og vi går derfor i gang med putte ritualet mellem 19.15-19.30 afhængig af hvor træt hun er.

I starten sov hun fra 8 til 4 uden at have brug for os. Jeg var dog inde og give hende en flaske i søvne ...


Annonce

... kl.24. Ofte kunne jeg høre hun vågnede og moslede rundt kl.3, men faldt selv i søvn igen, vågnede så ofte igen kl.4 og havde brug for hjælp til at komme videre i søvnen. Så vågnede hun igen kl.6, hvor hun blev ammet og så til 7.30. Desværre vågner hun nu lidt oftere. Natten forløber oftest således:

19.30-20: sover
22.00/22.30: vågner op og klynker, trøstes med beroligende ord, evt. en hånd på maven og vugges og sover videre.
23.30/24.00: tages op i søvne og gives en flaske på 180 ml. ammes derefter til hun slipper selv, ligges tilbage og sover videre.
02/03: vågner og klynker, vugges i søvn
04: vågner klynker, vugges i søvn
05/06: vågner og ammes
7/7.30 vågner og pludrer og står op.

Hun græder aldrig så meget at hun tages op af sengen, når hun vågner om natten. Ofte oplever vi, at hun bliver mere ked af det, når vi kommer ind til hende, hun falder dog oftest hurtigt til ro igen, men kan også være nætter hvor det tager 20 minutter at få hende til at sove, da hun mosler rundt og triller om på maven og bare er frustreret.

Vores spørgsmål er, om vi kan gøre noget for at hun sover lidt længere stræk og ikke skal hjælpes til at sove videre hver gang. Jeg er lidt bange for, at hun er blevet afhængig af vores vuggen, men det var det vi var nødt til at ty til, de far skulle overtage, og lære hende at sove uden de mange amninger hele natten. Er næste skridt, at hun skal lære at falde i søvn uden at blive vugget, og er der en måde hvorpå man gør det bedst?

Mange hilsner fra os

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnudfordringer

Hej Helen. Så er det mig med barnet der kæmper mod søvnen igen. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce