Annonce

Annonce

Brev:

9 måneder baby sover ikke om natten


8. november 2015

Kategori:
Alder:
9 mdr.

9 måneder baby sover ikke om natten

Kæreste Helen

Mange tak for en dejlig brevkasse, som vi nu har brugt i 3 aar.

Vi har 2 dejlige drenge, en paa 3 aar og en paa 9 maaneder. Denne mail handler om lillebror.

Lillebror er lige fyldt 9 maaneder, er glad,livlig, utrolig energisk, kan kravle, proever paa at holde paa ting og staa op. Han er 71 cm og vejer 8,5kg. Han spiser naesten alt hvad vi giver ham og vi foelger din bog.

Jeg havde mange mange problemer med hans soevn, men fik dog noget rytme om dagen med hjaelp fra dig, din brevkasse og dine boeger. Hans rytme er :

Vaagner klokken 7.30, spiser havregryn
8.30-9.00 spiser frugt
9.30/10.00 sover en time til to. (jeg ved godt at han burde sove 45 minuter her og sove en laengere period om dagen men det vil han ikke saa jeg har ikke proevet paa at goere om paa det) Han bliver trillet en tur i barnevognen. Han plejer at falde i soevn rimeligt hurtigt.

11.30/12.00 Vaagner og spiser, som givet i bogen.

13.30 Bliver ammet (Jeg gaar ud fra at denne amning skal holde op i naeste maaned?) Han falder naesten aldrig i soevn under amning, han kan naesten aldrig koncentrere sig, saa det ender altid med at han kigger rundt og vrider sig omkring. Saa det bliver altid en toerste slukker.

Mellem 13.30/14.30 Bliver trillet i barnevogn. Sover. Vaagner efter 30 minuter eller en time.

15.00 Spiser bolle, frugt osv. İgen efter bogen.

18.30 Spiser aftensmad.

Jeg giver ham ikke ekstra groed fordi han spiser virkelig meget til alle maaltider, saa jeg er ret sikker paa at han er maet inden han gaar i seng. Han faar vand til alle maaltiderne.

Ved 19.30-20.00 tiden begynder jeg at amme ham. Nogen gange er det meget svaert, der jeg ogsaa skal faa storebror til at söve. Det ender generelt med at vi sidder i storebrors vaerelse, hvor jeg ammer ...


Annonce

... lillebror medens jeg fortaeller storebror godnathistorie.

Generelt falder de i soevn paa samme tid. Men saa ligger jeg lillebror og efter 20 minutter vaagner han, rigtig skrigende. Saa ammer jeg ham igen hvor jeg proever paa at tage brystet ud lige foer han falder i soevn men det er naesten umuligt. Saa snart han kommer i sengen skriger han. Hvis jeg endelig laegger ham uden problemer vaagner han alligevel ret meget. Han kan vaagne 4 til 15 gange under en nat.

Jeg er holdt op med at give ham sut(er det i orden?), der han alligevel smider sutten ud og soeger efter brystet. Om dagen er det ingen problem, der han sover rimeligt hurtigt. Jeg vil heller ikke have at han faar en ny soevnassociation, der han alligevel vaagner mange gange.

Som sagt problemet er at han skriger som vandvittig naar han vaagner, og jeg paa et eller andet punkt giver ham brystet der jeg bliver bange for at storebror skal vaagne. Jeg proever paa at holde ham i sengen, siger kaelende ord osv. men forgaeves. Han starter altid med at vride oejnene med haenderne ogsaa vender han med kroppen og saa kommer skrige turen. Uanset hvor godt han sover til klokken 04.00 saa er det rigtigt slemt mellem 04.00 - 07.00 hvor jeg nogen gange kan sidde med ham i vores seng med brystet i munden paa ham der han vaagner hver gang jeg ligger ham.

Det maa siges, at han fik 4 taender paa 15 dage, saa de 15 dage var saerlig svaere..

Jeg kan se problemet, men ved simpelthen ikke hvordan jeg skal tackle den. Det er naesten ogsaa umuligt for mig at amme ham, laegge ham og tage ud og spise en aftensmad (hvilket jeg ikke har gjort de sidste 9 maaneder) der jeg ikke ved om han kommer til at graede utroesteligt hvis han ikke kan faa brystet. (Han tager ikke imod flaske)

Mange mange tak paa forhaand,

Kaerlig Hilsen

Mor D

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Opfølgende spørgsmål til madplan

Kære Helen, Tusind tak for hjælp til madplanen, som vi allerede er i fuld...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce