Annonce

Annonce

Brev:

Lidt mere nattesøvn


24. september 2015

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Lidt mere nattesøvn

Kære Helen,

Jeg søger råd til lidt mere rytme i nattesøvnen og måske du kan komme med et råd omkring hvordan vi bedst muligt får vores datter til at sove videre efter kl 05.

Min datter er 7,5 måned snart 8 måneder. Meget fint med i vægt og udvikling, hun kravler næsten og kommer selv op og sidde.
Skemaden er efter en langsom opstart ved at være godt på plads med 3 hovedmåltider. Og 2-3 mellemmåltider. Hun ammes ca 3 gange.

Vores dag ser sådan ud.

05: ammes og forsøg på at sove videre, dette kan tage alt fra 15-40 min hun vugges oftes i søvn men vågner meget nemt når vi ligger hende. Efter noget tid bliver hun ked af det da hun er træt. Men det er så svært at få hende til at falde i søvn igen. Oftes lykkes det slet ikke når jeg har brugt 1 time, med op og ned i sengen. Har også prøvet at ligge med hende i sengen det lykkes nogle gange men ikke alt tid. Til sidst er hun alt for vågen og vi står op.

06.30-7.00 grød og vand. Ca 1dl

Ca 9. Formiddags lur. Sover gerne 1,5 Time

11.30 frokost mos, grønsager kød.,

13.30 eftermiddags lur. Sover ca 1 time - 1,5t

16- ammes eller grød/ frugtmos.

18 aftensmad.

20 god nat - ammes.

Hun har ikke problemer med at ...


Annonce

... falde i søvn uden brystet. Slipper selv inden hun sover helt og bliver vugget i søvn, Derefter puttes i sin seng . Kl ca 23 vågner hun og ammes igen.

I løbet ag natten natten vågner hun 2-3 gange. Som oftes Kan jeg lige nusse hende og synge lidt mens hun er i sengen. Hvis hun bliver for ked af det tager jeg hende op og vugger hende til hun sover. Og ned i hendes seng igen.

Men kl 05 er virkeligt svært. Jeg har meget svært ved at få hende til at falde i dyb søvn. Når jeg endelig tror hun sover i sengen efter at have sidde og hold på hende og nusset. Vågner hun kort tid efter.

Er der nogle god råd at hente? Jeg er ved at få nok nu,over vi skal bruge så lang tid på det. Og at hun tilsidst bliver ked af det. Hun bruger ikke sut.

Det kan lige siges at hun har 2 tænder i undermunden og det må klø meget i munden på hende, alt kommer i munden og bliver bidt i.

Vi er i disse dage ved at forsøge at fjerne den sidste lur. Men hun sover ikke særlig lang eftermiddags lur, så hun er træt sidst på dagen. Men vi synes ikke den korte powernap har nogen effekt mere. Hun er mere sur og ked når hun vågner og svære ved at spise aftensmad.

Håber du kan hjælpe lidt.

Kærlig hilsen
Den trætte mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annoncer

Annonce