Annonce

Annonce

Brev:

2-årig vil ikke sove om aftenen


27. maj 2015

Kategori:
Alder:
2 år

2-årig vil ikke sove om aftenen

Hej Helen

Min datter er nu blevet 2 år og har længe været i en stor udvikling mentalt og fysisk.
Hun begyndte allerede at snakke da hun var 15 måneder og kunne sætte enkelte ord sammen da hun var 18 måneder og snakker nu rigtigt flot.
Hun er meget langt fremme motorisk og elsker at udfordre sig selv.

Det var helt tydeligt, at hun i 18-måneders alderen pludselig begyndte at kunne mærke frygt og kunne stoppe op på vej ind i stuen eller hendes værelse og løbe tilbage til os og sige "blev helt bange spøgelse" eller noget i den retning.
Vi har dog ikke på fornemmelsen at det har fyldt mere end det og hun har også altid været hurtig til at blive overbevist om, at der ikke var et spøgelse i stuen.

Men her da hun var omkring 20 mdr gammel begyndte aftenputningen at blive besværlig. Det startede med at hun slet ikke ville ned i sin seng.
Vi har altid startet med at læse 2 bøger i en lænestol på hendes værelse og så tændt hendes skildpadde-lampe, som laver bølge-lys i hele værelset og spiller beroligende musik og så har vi kunne lægge hende og gå ud.

Men pludselig krævede det at vi sad længe med hende og halvsov i en lænestol før hun kunne lægges stadig i vågen tilstand (nogen gange var vi "heldige" at hun var faldet i søvn) men selvom hun accepterede at komme ned i sin seng, var det ikke ensbetydende med at hun ville sove.

Hun kæmper ...


Annonce

... stadig imod at komme ned i sengen og vi ligger ofte lidt sammen på gulvet blandt hendes bamser og så får vi hende overbevist om at man ligger meget dårligt der og at det er meget bedre at komme ned i sengen og det virker ok nu.
Men når hun kommer ned i sengen kan der gå 1 time før hun sover. Hun er ikke nødvendigvis utilfreds. Hvis man ligger derinde ligger hun bare og snakker med sig selv og kaster sig rundt i sengen men vil også gerne lige en gang imellem have en hånd ud mellem tremmerne og mærke os. Det lykkes os også en gang imellem at få lov til at forlade værelset kort efter hun er lagt, men så går der stadig lang tid før hun sover og nogen gange må vi ind til hende fordi hun bliver ked af det (vi har aldrig ville lade hende græde alene i sengen!!).

Hun har altid sovet ca. kl. 20 men lige nu er den tæt på 21 hver dag. Hun sover så ca. til kl 7 og tager 1½-2 timer i vuggestuen og gerne lidt mere til middagslur i weekenden herhjemme, hvor hun helt tydeligt virker træt ovenpå en hård uge.

Hun er tydeligt træt om aftenen men bliver godt sur når vi allerede omkring 19:15 begynder at gøre hende natteklar.

Kan det mon "bare" være en 2-års fase vi er i eller kan vi gøre noget? Jeg er helt sikker på at hun har brug for at sove før kl 21, da hun er meget træt efter 19:30, men hun har aldrig været en af de børn der sov mest.

Med venlig hilsen
AL

Læs Helens svar »



Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Udvikling | 21 mdr.

Særlig sensitiv?

Hej Helen Dette er lidt en fortsættelse på mit forrige brev, hvor vi stod i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annoncer

Annonce