Annonce

Annonce

Brev:

Vågner, græder om natten


11. marts 2014

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Vågner, græder om natten

Hej Helen.

Min lille datter på 18 mdr. sover rigtig dårligt om natten. Det er så synd for hende, men efterhånden har jeg også ondt af mig selv. Hun vågner og græder rigtig mange gange 6 ud af ugens 7 nætter ca. Eller, hun sover aldrig igennem, det har hun ikke gjort en eneste gang i hendes liv.

De gode nætter vågner hun måske 3-4 gange. Jeg ammer hende stadig til natten, det synes vi begge er rigtig hyggeligt, og det er en dejlig måde at sige godnat og runde dagen af på. Hun falder fint i søvn bagefter og sover så fredeligt i ca 2-3 timer. Derefter starter balladen.

I nat vågnede hun fx 7 gange fra kl 22-01, derefter holdt jeg op med at tælle. Jeg bliver sindssyg af det og bliver sørme også lidt irriteret nogle nætter, selvom jeg godt ved, at hun jo ikke gør det for at genere mig. Stakkels pus. Hun græder/skriger relativt kortvarigt, men SKAL have hjælp til at sove videre. Nogle gange skal hun bare have sutten, andre gange skal hun aes og nusses og lægges i en anden stilling. Men hun falder altid i søvn igen hurtigt. Til gengæld går der sjældent 1 time før hun vågner igen, og ofte kun 30 min.

Hun er ellers en glad og tilfreds pige som udvikler sig fint, der er intet om dagen, bortset fra hendes seperationsangst, hun er ikke glad for fremmede, eller folk hun ser sjældent. Pædagogerne i vuggestuen, hvor hun kun er 2-3 gange om ugen, er hun glad for og tryg ved, og de beskriver hende også som en "bestemt dame" som gerne vil transporteres på armen, hvis hun kan slippe afsted med det, men ellers som en ...


Annonce

... glad, sjov og nysgerrig pige.

Hun har haft væske på ørene, ikke mellemørebetændelser, det har hun kun haft en gang. Hun har sjældent feber men er ofte forkølet. Hun fik lagt dræn i februar og vi troede jo, at nu skulle vi til at sove igen, men det har overhovedet ikke hjulpet. Hun hører klart bedre og udvikler sig med lynets hast sprogligt og motorisk, og så er gråden om natten knap så klagende. Hun raller noget i svælget, også om natten, men ørelægen siger, at hun ingen polypper har. Lidt store mandler, men ikke der burde vække hende. Han virker meget kompetent og som om han virkelig gerne vil hjælpe os, men han forstår ikke hvorfor hun vågner. Drænene sad fint til kontrollen og der var intet væske længere.

Jeg ammer hende måske 1-2 gange i løbet af natten, og det er fint nok, det vil jeg gerne, men det betyder jo også, at det er mig hun sover sammen med. Hendes far sover hos storesøster, da han jo ellers ikke ville få sovet. Jeg studerer, hvorfor jeg ofte har "fri" men jeg får jo slet ikke læst nok, er jo helt svimmel af træthed hver dag. Bliver nogle dage også hurtigt irriteret, unødvendigt bekymret over småting osv.

Hvad søren kan der være galt med hende?? Hun sover som regel også fint de sidste time eller to inden vi står op og er altid i et vældigt humør om morgenen! Hvad er det hun vågner af? Hun spiser fint, nogle gange meget mere end andre, men der er ingen forskel på søvnen afhængigt af, hvor meget hun har spist til aftensmad. Hvad tænker du?

Kærlig hilsen
en meget meget træt og udmattet mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søvn hos tvillinger på 16 mdr

Kære Helen Jeg skrev til dig for knap 2 mdr siden angående søvnproblemer hos...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex

Kosttilskud

Kosttilskud er uegnede og unødvendige for børn under 1 år. Kosttilskud sælges som tilskud til den normale kost. Kosttilskud sælges både tilsat og uden næringsstoffer (vitaminer og mineraler).

Kosttilskud med tilsatte næringsstoffer (f.eks. Kraüterblut) skal registreres af Veterinær- og Fødevaredirektoratet. Produkter godkendes ikke til børn under 1 år. Hvis produktet tænkes anvendt til børn over 1 år skal børnedosis angives.

Kosttilskud uden tilsatte næringsstoffer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen :-)

Ja der er mange spørgsmål for tiden.... rart man får gode råd og information fra dig!

Håber du har nøglen til en bedre nattesøvn for os to "gamle"... vi trænger efterhånden til en go nats søvn...

...og tak for dine tidligere svar - guld!

Mange hilsner
Sanne, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce