Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til at sove selv i barnevognen


7. oktober 2013

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Hjælp til at sove selv i barnevognen

Hej Helen..

Min datter på næsten 10 mdr. og jeg er kommet ud på et sidespor hvor det funger bedst at jeg giver hende flaske for at få hende til at falde i søvn. Hvor efter jeg bær hende ud i barnevognen eller ind i hendes seng til aften.

Min datter har altid brugt sut og det har været fantastisk nemt at få hende til at sov. Hun fik mad og blev lagt i seng eller barnevogn og faldt altid hurtigt i seng selv med sutten..

Da hun så blev ca. 6 mdr. begyndte hun ikke at ville have sutten længere og stille og roligt blev det til at hun fik flaske på armen og derefter lagt over i barnevognen eller i sengen om aften hvor hun så sov videre. Hun har et stort sovehjerte og kan nemt sove et par timer i lur og igennem om natten, hvilket er skønt.

Men her 1 nov. starter hun i vuggestue og der ville jeg gerne have lært hende at falde i søvn uden at sove med flasken i munden. Problemet er bare hvordan søren gør jeg det… Syntes ikke noget virker og mit mod er tabt..

Pt. når søvntoget kommer, kommer hun på armen med suttekluden når vi laver flasken, hun får en lille hue på og så får hun flasken. Falder i søvn med flasken i munden og bliver båret ud i barnevognen hvor hun sover videre i 1 ½ til 2 timer pr gang..
Jeg tænker det har de ikke tid til i vuggestuen, så hvordan gør jeg så hun kan falde i søvn selv uden flasken i munden og uden jeg skal trille vejene tynde?

Vores dagsrytme er:

6.30 ...


Annonce

... Bliver hun vækket

7 Morgenmad. Hvilket er ½ pære fx, ½ skive rugbrød med smøreost eller syltetøj skærpet, da jeg ikke kan få hende til at spise havregryn eller noget med ske for den sags skyld. Hun vil tygge og gider derfor ikke mos og grød. Også selv om hun ikke har nogen tænder endnu. Samt vand.
Hun bliver vasket, kommer i tøjet og leger

9-930 får hun flaske og sover uden afbrydelser

1030-11 vågner hun og får frokost en halv time efter ca. 1 skive Rugbrød med fx leverpostej, frugt og grønsager fra aften før, samt vand. Så bliver der leget og hygget.

1330-1430 får hun flaske og sover til 15-16 stykker op og lege.

1730 spiser vi aftensmad, det familien nu får, samt vand.

Ca. 20/ når søvntoget kommer får hun godnat flaske og sover oftest til kl. 630 næste morgen uden at få en lille flaske om natten.

Hun drikker ca. 130-180ml pr lur og ca. 200ml til aften. Hun spiser så ikke så meget rigtig mad, men det tænker jeg bliver bedre når ikke hun får så meget flaske om dagen. Hun smager oftest på det, gumler lidt og spytter det ud.. dette er alle måltider. Hvad tænker du?

Jeg har prøvet ikke at putte så meget Nan i, fx 180ml vand og kun Nan nok til 100ml så det blev tyndere i håb om at hun spiste mere rigtig mad, men det virker heller ikke rigtig, så tømmer hun bare flasken for rub og stub i stedet.

Ihhh jeg håber sådan du kan hjælpe mig uden gråd og grå hår;)

Venlig hilsen
Heidi

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnudfordringer

Hej Helen. Så er det mig med barnet der kæmper mod søvnen igen. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Madnægter

Kære Helen, Jeg håber du kan give os nogle råd ift. at få vores dreng Milo...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Kost og ernæring | 10 mdr.

10 måneder, - mad, søvn og rytme

Kære Helen. Så skriver jeg igen vedr. min lille pige som nu er 10 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten skal stadig moses. Små bløde frugtstykker gives, når barnet kan tygge maden. Frugt kan gives sammen med grød og som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annoncer

Annonce