Annonce

Annonce

Brev:

Søvn kaos i storfamilie


8. august 2008

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Søvn kaos i storfamilie

Hej Helen

Jeg har kigget på din side mange gange, men har først idag fået taget mig sammen til at melde mig ind. Nu håber jeg du har tid til at se på vores megaproblem - søvn!

Kort fortalt er vi en familie på 6. Vi er to voksne og 3 dejlige drenge på 6 år. Drengene var en hård omgang da de var små, men vi fik alligevel lyst til en efternøler og har så lille Rasmine som bliver 1 år på søndag!

Vores første år med hende er egentlig gået godt. Hun er en lidt reserveret pige, som hænger meget på mig og ikke rigtig har lyst til den store verden. Hun er selvfølgelig vild med sin far og sine brødre. Men meget mor mor mor! Hun har altid haft god appetit og er en stor pige på 11 kg. Hun har lige for 1 mdr siden lært at kravle og bøvler nu med at lære at rejse sig. Hun har sin hverdag mest sammen med mig og efter 15 er alle hjemme. Så hun er IKKE ude i pasning endnu og skal det først til januar.

Hun har faktisk altid været god til at sove. 2 lange lure hver dag, puttet kl. 19-20 ca og sovet pænt til næste morgen. De første 4 mdr med en del natteamning, men siden da har hun faktisk sovet igennem næsten hver nat! Men de sidste 3 uger har været et mareridt. Først fik hun 4 tænder på en uge, så mellemøresbetændelse og ...


Annonce

... siden da er hun aldrig rigtig blevet sig selv om natten. Hun kan som oftest puttes til normal tid uden det store skrigeri. Men når det er voksen sengetid (hun sover på eget værelse) så vågner hun næsten altid og græder, skriger og virker meget meget ked. Hun er svær at få lagt igen og hun græder så med kort mellemrum nærmest hele natten. Kl. 7 er hun frisk og udhvilet!

Vi aner ikke hvad det er. Har fået tjekket ørene, men det er væk. Tilbyder hende vand, det vil hun nogengange gerne. Jeg ammer endda lidt for at få ro på hende selvom jeg faktisk forsøger at stoppe. Vi har et par gange haft succes med at tænde lyset inde hos hende.... Men kan 1 årige være mørkeræde? Næppe!

Det er smadderhårdt ikke at få sovet. Og hun vækker også vores 3 drenge som starter i skole på mandag og som skal have deres søvn. Det er også hårdt at skulle være noget for sine tre store guldklumper når den lille styrer hele showet.

Har du oplevet det her før? Har du nogle gode råd? Vi HAR prøvet det der med at forkorte hendes dags-søvn, men hun blir bare overtræt og sur!

Hun har i forvejen meget temperement og kan blive meget vred. Lidt primadonna!

Nå, håber på en tilbagemelding! Tak!

Med venlig hilsen
Katharina, træt mor til 4

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

1 årig svært ved at falde i søvn om aftenen

Hej Helen En meget frustreret mor her søger råd og vejledning. Vores pige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex

Mekonium

Mekonium er betegnelsen for den første afføring som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.

Det der kommer ud er det fostervand, som barnet har slugt da det lå inde i maven. Det indeholder balndt andet hår og afstødte hudceller.

Når barnet begynder at få mælk bliver afføringen langsomt mere gullig og grødet og med en let sødlig lugt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annoncer

Annonce