Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til at smide bleen - 2 år, 10 mdr.


25. juli 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen - 2 år, 10 mdr.

Hej Helen.

Du har tidligere hjulpet os med gode råd til vores mange spørgsmål og nu har vi endu en gang brug for lidt råd og vejledning.

Vores dejlige datter er nu næsten 3 (bliver 3 i midten af september) og i forbindelse med flytning, er hun startet i børnehave for nogle måneder siden. Hun er en meget glad pige, som er glad for sin børnehave, hun er motorisk meget godt med. Hun elsker at klatre og alt med fart og ballade er et hit 😄 Hun spiser og drikker godt, og hendes sprog udvikler sig hele tiden.

Hun er en af de yngste i børnehaven, men motorisk og trivselsmæssigt, er det ikke noget de bemærker i børnehaven - hun er vellidt og følger godt med og har egentlig relativt hurtigt vænnet sig til børnehavelivet. Hun er dog en af nogle få, som bruger ble og da hun af flere omgange har virket interesseret i toilettet, så går vi overvejer om vi skal til at arbejde på at smide bleen.

Hun har vist interesse ved at ville med os på toilet, vil gerne sidde på toilettet, vil gerne trække ud og vil nu gerne se, hvad der er i hendes egen ble. Hun har rendt med numsen bar efter badebassin og det er lykkes at få lidt tis i potten 1 gang og et enkelt uheld på gulvet. Hun har prøvet at sidde på potten med bar ...


Annonce

... numse, men rejser sig ofte efter 10 sekunder og vil så gerne køre processen med at tørre sig, tømme potten i toilettet og skylle ud..også selvom der ikke er noget i potten. Vi har taget det som gode tegn, men det er yderst sjældent at hun overhovedet vil gå uden ble. Hun kan næsten blive lidt panisk, hvis vi foreslår, at hun bare kan gå uden ble herhjemme i stuen og vi har aldrig gjort et stort nummer ud af uheld.

Vi har derfor lidt spørgsmål. Skal vi bare kaste os ud i at smide bleen? Skal vi oftere prøve at overtale hende til at gå med bar numse? Vi har en uges sommerferie tilbage, men er det dumt at prøve at smide bleen nu inden hun snart skal tilbage i børnehave?

Og hvis vi går videre med at smide bleen, hvad dælen gør man så rent praktisk?😄 Skal vi have en potte med rundt, er det bare et spørgsmål om bunker af rene bukser?

Og så har vi én bekymring i forhold til at smide bleen. Vores datter har med jævne mellemrum tendens til hård mave og min frygt er at hun ubevidst vil holde sig og på den måde få forstoppelse, så skal man ud i at tilbyde en ble til pøller eller er det alt eller intet?

Jeg håber vores brev og mange spørgsmål giver mening og på forhånd mange tak for den her "livreddende" brevkasse.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. september 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

2 år og 10 måneder, fyldt med personlighed

Kære Helen, Tak for dit svar til vores sidste brev, om vores lillesøster....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2023 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Tisser pludselig i bukserne

Kære Helen Min skønne 3årige datter kom for ca 4 måneder siden og sagde til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Næsten 3 år og aftenritual

Hej Helen. Jeg har en meget sød og kærlig datter på 2 år og 10 måneder, som...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2023 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Lillebror og upassende ord

Kære Helen Det er et par år siden at vi sidst har taget kontakt til dig. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


25. august 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Jalousi og putning

Hej Helen, Jeg har to punkter, jeg håber du kan hjælpe mig med. 1. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce