Annonce

Annonce

Brev:

Optagethed af lort og tis/vil ikke toilettræne


23. maj 2020

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Optagethed af lort og tis/vil ikke toilettræne

Kære Helen.

Jeg skriver, da jeg har et par spørgsmål vedr min søn på 3,5 år og optagethed af lort/tis og toilettræning.

For 7-8 mdr siden led han i en længere periode af forstoppelse, og vi begyndte at give Movicol (han får det stadig men i lav dosis). Vi forsøgte samtidig at opstarte toilettræning, da det efter sigende skulle hjælpe på forstoppelsen, og da det var ret tydeligt, når der var afføring på vej. Han fik derfor lov at sidde på toilettet med ble på og så skærm imens. Efter ngt tid gik vi over til at overtale ham til at tage bleen af, mens han sad der. Efter én gang med afføring på toilettet er det gået helt i baglås, og det er tydeligt for os, at han holder igen med både tis og afføring, når han sidder på toilettet.

Vi har forsøgt med klistermærker, lovning om gaver mm, men intet hjælper. Vi har også holdt pauser med træningen for ikke at presse for meget, men alt i alt har der været (for?) meget fokus på det. Samtidig har vi måtte presse en del på ift væskeindtag, da lægen siger, at han skal have 8-10 dl om dagen, hvilket er nærmest umuligt. Og nu er han også gået i baglås med det. Stakkels dreng :’-(

I de seneste måneder har vores søn været meget optaget af tis og lort og beder ofte om at få fortalt historier, hvor nogen tisser i bukserne. ...


Annonce

... Jeg fortæller for at give ham et afslappet forhold til det, og i historierne lægger jeg stor vægt på, at det er helt ok at komme til at tisse i bukserne, når man skal lære ikke at gå med ble, og de voksne i historierne siger bare “skidt pyt” og gir rene bukser på. Hver gang historierne når dertil, at barnet tisser, hopper min søn af fryd og virker helt ekstatisk.

Nu er han også begyndt at ligge og fortælle sig selv lange historier om aftenen, hvor han taler om forskellige børn fra børnehaven, der laver lort/tisser, om toiletter med lort i, om de to huller der kommer tis og lort ud af osv. Jeg må indrømme, at jeg begynder at synes, at det er ret aparte med den store optagethed og nydelse han har med at tale om lort/tis, og jeg vil gerne høre, om det er normalt, og hvad du tænker om det? Jeg synes kun, jeg hører om børn, der synes, det er sjovt og frækt at tale om det i fuld offentlighed og dermed “lave ballade“.

Mht selve toilettræningen er vi også lidt frustrerede, men jeg tænker, at det kommer lige pludseligt. Men måske skal vi helt undlade at træne, til han selv er klar?

Håber, du kan kaste lidt lys over situationen, som nager mig en del, selvom jeg egentlig ser mig selv som en tolerant og åbensindet og afslappet mor?

På forhånd tak for dit svar!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Snart slut med ble?

Kære Helen, Jeg kan se, at vi har spurgt til lillebrors blesituation flere...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2020 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp, min dreng slår og skubber :-(

Kære Helen. Vi har igen brug for et råd fra dig :-) Vi har jo verdens...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af tis og lort/toilettræning

Kære Helen. Tusind tak for dit hurtige og fyldige svar. Det er dejligt at...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2020 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

Putteudfordringer med 3,5 årig

Kære Helen Min datter på nu 3,5 år har altid haft et godt sovehjerte. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce