Annonce

Annonce

Brev:

Bange for potte


6. september 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Bange for potte

Kære Helen,

Min datter begyndte lidt før hun fyldte 2 år at sidde på potte i forbindelse med hvert bleskift (når hun havde fået bleen af, fik hun lov at sidde på potten, hvis hun skulle tisse, inden hun fik ny ble på). Hun virkede interesseret i det og kunne ofte tisse i potten - mindst en gang dagligt.

Fra den ene dag til den anden blev hun dog pludseligt bange for potten (måske efter at hun et par gange lavede stort på potten og blev meget forskrækket over det?) og ville slet ikke nærme sig den! Vi læste os frem til - og aftalte med vuggestuen - at det var bedst at give hende en pause, så det har vi gjort, men der er nu gået to måneder, og der er ingen ændring endnu.

Hun snakker meget om både potte og lille toiletbræt (vi har begge dele) og henter selv ofte en bog der handler om potte-træning, så hun er helt klart interesseret i emnet. Derudover kommer hun altid selv og siger til, når hun tisser i bleen. Engang imellem siger hun også til et par minutter før hun skal tisse, men hun vil da stadig ikke sidde på potten.

Hun siger nogle gange, at hun gerne vil sidde på potte/toiletbræt, men hvis vi så spørger om vi skal hjælpe hende med det, fortryder hun og siger "bare senere"/"først i morgen" eller lignende.

Vi har snakket om, at det er okay hvis hun vil prøve at sidde på potten med tøj/ble på, eller hvis hun fx gerne vil have en bog at læse i mens hun sidder der, men det vil hun ikke.

Hun plejede altid at tisse på potten og derefter få ble på igen inden hun skulle sove om aftenen, men nu har vi jo så taget den del ...


Annonce

... ud af vores aftenrutine, så hun bare får ble af og ny på, vasker hænder, får børstet tænder, redt hår og får nattøj på. På hendes værelse læser vi så godnathistorie og putter hende uden problemer - men kort tid efter vi er gået fra hendes værelse, kalder hun og siger at hun har tisset - og så skal hun jo have ny ble på og lægges i seng igen. Derefter sover hun så som regel fint hele natten. Da hun stadig brugte potten, skulle vi ikke igennem det der ekstra bleskift, som jo egentlig forstyrrer hende lidt efter et rigtig godt putteritual.

Vi kan mærke, at der er sket meget med hende henover sommeren - hun snakker godt og er begyndt at tænke over mange ting og sammenhænge. Og så er hun netop begyndt at blive lidt bange for flere ting, som hun ellers ikke har været bange for tidligere.

Mit spørgsmål er, om vi fortsat skal afvente og lade hende få en pause fra potten indtil hun selv får lyst til at bruge den, eller om der er et eller andet, vi aktivt bør gøre for at hun bliver tryg ved det igen?

Det er ikke fordi vi har travlt med at hun skal blive blefri, men vi synes selvfølgelig det er synd, at hun bliver så bange og ked af det og vil bare gerne hjælpe hende til stille og roligt at kunne sidde på potten indimellem og så stadig bruge ble så længe der er brug for det.

Vi venter en baby om 2½ måned, så vi er opmærksomme på, at der ikke skal ske for store ændringer for vores datter lige i den periode. På samme måde skal hun starte i børnehave om måske 4-5 måneder.

Håber, du kan komme med lidt input :)

Med venlig hilsen
L.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. juli 2020 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Puttetidspunkt for 2årig

Kære Helen Jeg skriver til dig med et kort spørgsmål om puttetidspunkt for...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juli 2020 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

2,5 årig skaber familie splid

Kære Helen, Overskriften lyder nok lidt hård. Det er ikke sådan ment, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2020 | Udvikling | 2 år, 8 mdr.

Børnehavestart - middagslur og renlighed

Kære Helen. Vi skriver vedrørende vores store pige på 2 år og 8 måneder og...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Mad og opdragelse - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen Det er noget tid siden jeg føler, at jeg har haft behov for at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annonce