Annonce

Annonce

Brev:

Klar til at undvære ble?


15. august 2019

Kategori:
Alder:
3 år

Klar til at undvære ble?

Kære Helen,

Stort tak for gode råd og vejledning.

I samarbejde med vuggestuen er det endelig lykkedes for lillebror at undvære sin middagslur, og det har gjort en kæmpe forskel for ham og os.
Han sover mere om natten, han vågner glad og veludhvilet, og han har stadig stort overskud i vuggestuen.

Min mand er fleksibel i øjeblikket, så hvis lillebror først sover omkring kl. 20 (eller er vågen om natten – det sker heldigvis sjælendt), lader vi ham sove til 7.30 / 8 om morgenen, så han får for det meste 11,5 til 12 timers søvn.
Som regel sover han kl. 19.30 til 7. Og det fungerer godt for alle.

I vuggestuen får han lov at være på ”oppe-stuen”, når de andre børn sover. Her har pædagogerne stillet en seng klar til ham, som han hvile sig lidt i, hvis han har behov for det. Og de siger, han som regel gerne vil ligge lidt ned og slappe af. Enten synger han for sig selv, eller også leger han liggende med en lille bil eller bamse. Helt perfekt løsning.

Mit spørgsmål går på, hvorvidt du tror, han er klar til at undvære sin ble? Vi er i tvivl, om tidspunktet er rigtigt for ham.

Meget er sket over sommeren – han er blevet meget bedre til at tale og udtrykke sig, han sover mindre uroligt, og han er begyndt at sige til, når han gerne vil skiftes.
Han har fået lov at gå med bar numse, når vejret var til det, og vi havde mulighed for det, og han kunne eksempelvis sagtens finde ud af at stå ud af badebassinet og tisse på græsset i stedet for i bassinet.
Enkelte gange har han tisset på gulvet eller i sine underbukser (dem har vi eksperimenteret lidt med at have på), men det er som regel fordi han er meget optaget af noget fx ipad’en.

Han er god til at holde sig – hvis han har tisset lidt, kan han godt holde resten tilbage, til vi kommer ud på toilettet, og han har også lavet stort derude flere gange. Det sidste synes han er meget spændende.
Direkte adspurgt vil han ikke på toilettet. Men når han først sidder der, hygger han sig, og han synes, det er spændende at trykke på knappen og skylle ud bagefter.

Skal vi gå mere struktureret til værks og forsøge at blive helt fri af bleen? Eller skal vi hellere prøve med en blød overgang, hvor vi sidder på toilettet, når det lige passer og ikke nødvendigvis hver dag?!
Vi skifter ind i mellem tørre bleer, så han kan godt ...


Annonce

... holde sig i flere timer ad gangen. Men han siger ikke til, inden han skal tisse, men når han tisser eller lige har tisset.

Hver morgen er bleen meget tung, så han kan helt tydeligt ikke undvære den om natten.

Til din information har vi netop holdt tre ugers sommerferie, og det har været lidt svært for lillebror at komme tilbage i vuggestue (som ellers er super god med meget søde pædagoger og børn). Han græder og siger, at vi ikke må gå, eller at han gerne vil med hjem.

Om tre uger begynder han i børnehaven (som han kender – institutionen er integreret), og de er gode til at lade ham komme på besøg nogle timer. I denne uge er han på besøg næsten hver dag, og han begynder rigtigt den 1. september.
Vi har valgt at lade ham ”fortsætte” på den stue storesøster gik på, fordi vi (mor, far og lillebror) kender den bedst og har en rigtig god dialog med de voksne. Men hans bedste ven skal på en anden stue, og det bliver han nok lidt ked af, når det går op for ham.

Han er nysgerrig på børnehaven, men han er ikke begejstret for at skulle gå i børnehave. Storesøster, som han ellers har været på besøg hos i børnehaven flere gange før sommerferien, er nu begyndt i skole. Og selvom han ikke siger det, kan vi mærke, at han savner hende meget. Det er underligt for ham, at han nu er den eneste, der skal afleveres i institutionen om morgenen. Han har været med ovre og hente storesøster på skolen og ved godt, at hun går der nu, men han spørger alligevel en gang i mellem, om storesøster skal i børnehave i dag.

Det er måske også værd at sige, at han helt problemfrit er holdt op med at bruge sut. Han begyndte pludselig ikke at ville have den, fordi han forbandt det med at skulle sove. Og det vil han jo i hvert fald ikke :-) og så glemte vi at få den med over i vuggestuen, og han spørger ikke efter den. Så nu undværer han helt. Han har en liggende i bilen ved siden af sig, men det er som om den bliver opfattet som en slags legetøj. Når vi kommer ind i bilen, siger han "der ligger en bil og en sut og en mønt", og han tager den ikke i munden.

Han er til gengæld glad for bamser og har altid en med i vuggestue, som han henter og krammer, hvis han har brug for det.

Det blev lidt langt og rodet. Beklager. Vi glæder os til at høre dine tanker.

På forhånd tak.

Kærlig hilsen
L

Læs Helens svar »



Annoncer

Produktnyheder

3 fordele ved højtlæsning for dit barn

Læser du højt for dit barn? Hvis ikke, bør du overveje at begynde på det. Studier viser nemlig, at børn opnår en lang række fordele ved højtlæsning. Og højtlæsningen behøver ikke at tage halve eller hele timer – selv 10 eller 15 minutter inden barnet skal sove er nok til, at barnet vil opleve en ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. september 2019 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Følsom pige på 3 år

Hej Helen, Vi har en skøn og dejlig pige på snart 3,5 år. Hun har de...

Læs hele brevet og Helens svar


9. september 2019 | Renlighed | 2 år, 8 mdr.

Bange for potte

Kære Helen, Min datter begyndte lidt før hun fyldte 2 år at sidde på potte i...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2019 | Kost og ernæring | 2 år, 7 mdr.

Aftensmad til 2 årig?

Kære Helen Tak for dine råd omkring sengetid, som vi stadig vender tilbage...

Læs hele brevet og Helens svar


21. august 2019 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Hjælp til selvhjælp

Hej Helen, Kan du guide mig lidt i hvordan vi hjælper vores søn til at...

Læs hele brevet og Helens svar


17. august 2019 | Udvikling | 3 år

Stammen - 3 år

Kære Helen Jeg har et ekstra spørgsmål vedr. lillebror. Han er nemlig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce