Annonce

Annonce

Brev:

Uheld i bukserne


10. maj 2019

Kategori:
Alder:
6 år

Uheld i bukserne

Hej Helen.

Jeg skriver til dig, fordi at jeg simpelthen er kørt tør for ideer til hvor jeg kan finde hjælp henne. Jeg har brug for råd! Jeg håber du kan hjælpe 🤞🏻

Jeg har en søn på 6 år (jan.’13) som skal starte i skole efter sommerferien. Han er en glad dreng, med en masse venner i børnehaven. Samtidig er han også et følsomt barn. Han har altid været en dreng med stort D, til tider for højt oppe i gear og skal hjælpes ned i gear igen.

For snart et år siden gik hans far og jeg fra hinanden - vi boede dog stadig sammen indtil for et halvt år siden, hvor jeg flyttede i et andet hus, far blev boende i huset vi havde sammen. Udover M så har vi også lillebror V på 2 år. Vi har haft en fantastisk god skilsmisse, vi er rigtig gode venner og snakker godt sammen. Vi køre 7/7 med M, V 5/9 grundet hans alder. Så altså V er mest hos mig. Både far og jeg har fået en ny kæreste - vi ses alle 4 og børnene, og snakker stadig fantastisk sammen. Det lyder helt utroligt det forhold vi har, mange tror nærmest det er løgn, ...


Annonce

... men det er det ikke. Vi lytter til børnenes behov og gør ALT for at de har det godt og ikke bliver “skadet” af at mor og far ikke er sammen mere.

Dog er der noget som går os vanvittig meget på efterhånden! Vores dejlige M laver stort i bukserne - næsten dagligt. Vi har snakket meget med ham om det, hvorfor det sker osv. Han siger at han glemmer at gå på toilettet eller ikke har tid på grund af en god leg, eller ikke mærker det. Vi prøver virkelig på IKKE at skælde ham ud for det. Men det er efterhånden bare rigtig svært. Det er så frustrerende. Vi synes overhovedet ikke det bliver bedre. Han gør det som regel i børnehaven og enkelte gange også hjemme. Det er så synd for ham! Især nu hvor han snart skal starte i skole. Hvad kan vi gøre for at afhjælpe problemet ?? Vi har prøvet med toilet tider, det samme har børnehaven, men det hjælper ikke rigtig. Har du nogle forslag/ideer/råd ? Det er svært ikke at blive sur efterhånden.

HÅBER du kan give mig lidt gode råd. Jeg vil så gerne hjælpe min søn.

Med venlig hilsen
Mor til M

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige bleer uden skidt kemi!

De moderne stofbleer er blevet opgraderet og fungerer stort set som almindelige engangsbleer- de er nemme at bruge, og så er de tilmed gode for både dit barn og for miljøet!

Stofbleerne skal ’bare’ vaskes og kan dermed bruges igen og igen – og til flere børn. Du sparer miljøet for ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. maj 2019 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.

Opdragelse - Høre efter

Kære Helen. Vi har en dreng på 5 år som vi har lidt udfordringer med. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2019 | Sovevaner | 5 år, 9 mdr.

Mange opvågninger pga tryghed

Kære Helen Endnu engang stort tak for dine altid gode og brugbare råd....

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2019 | Opdragelse | 5 år, 6 mdr.

Adfærd og trivsel

Kære Helen. Nu har jeg behov for dine synspunkter i forhold til min yngste...

Læs hele brevet og Helens svar


13. februar 2019 | Sygdom | 5 år, 7 mdr.

Den svære samtale

Kære Helen Jeg har siden lillebrors fødsel døjet med vrøvl med mine...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2019 | Opdragelse | 6 år, 6 mdr.

Pige på 6 år hører ikke efter

Hej Helen. Det er godt nok længe siden jeg har haft skrevet til dig men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce