Annonce

Annonce

Brev:

Stoppe med ble vol.2


31. juli 2018

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Stoppe med ble vol.2

Hej Helen

Tak for hjælpen sidst. Vi skyndte os at få bleen på igen. Vores søn var tydeligvis ikke klar.

Vi har siden da både herhjemme og i børnehaven fortsat med at sætte ham på toilettet når han vågner, inden vi skal ud på tur, inden han skal i seng osv. for på den måde at vænne ham til at tisse på toilettet. I starten tissede han hver gang, men efterhånden var spændingen væk, og jeg tror han begyndte at kede sig, så han gav sig til at lege og fjolle når han sad der.

Måske har jeg været for hård i en periode, for jeg fastholdt at han skulle sidde der og opfordrede ham (på en positiv måde) til at koncentrere sig om at trykke med maven. Han blev pjevset og pylret, men ender med at tisse alligevel. Så han skulle jo tisse. Det synes jeg jo på ingen måde er en god måde, det skulle jo gerne være sådan at han bare springer på toilettet og så tisser og vupti ned igen. Jeg har derfor de sidste par dage ikke sagt noget. Han har selv sat sig derop, og er der kommet noget har jeg sagt det var fint, og har han sagt at han ikke kunne, har jeg sagt at det var fint, nu har vi jo prøvet. Så det fungerer i hvert fald bedre. Han har sågar kaldt da han var puttet til natten og sagt at han skulle prutte, og på toilettet pruttede han så. Så det går da fremad.

Men ligefrem til at få fjernet bleen tror jeg ikke på han er klar til. Dertil er der for mange våde bleer, ligesom han ikke siger til når han skal tisse eller prutte i dagstimerne. Han kan sagtens holde sig i 1,5 time og så efterfølgende tisse på toilettet, men i ferien prøvede vi en dag med ro på at tage bleen af ham (spurgte om han ville have ble eller underbukser på, og han valgte selv underbukser), men på en time tissede han i bukserne 4 gange. Det var også vildt varmt så han ...


Annonce

... havde fået en masse at drikke, men alligevel. 4 gange selvom han kom på toilettet inden og hver gang han havde tisset i bukserne. Så bleen kom hurtigt på igen.

Jeg havde synes det var praktisk at bleen kom af her om sommeren, men nu må vi se hvornår han er parat. Lige nu tror jeg han kommer hjem en dag og siger at han ikke vil bruge ble mere. Sådan gik det med løbecyklen. Efter at have nægtet i et år at sætte sig op på den, meddelte han efter en lur at han ville ud og køre på løbecykel. Om formiddagen havde han haft besøg af sin bedste ven der ræsede på sin løbecykel, og et kvarter efter luren kørte vores lille mand også afsted og har ikke været af den siden.

Han er kvik i pæren, stædig, ekstremt nysgerrig og altid igang. Han er så absolut ekstrovert og børnehaven siger også at han på ingen måde vil gå glip af noget. Der hvor han er der sker noget. Så det tænker jeg også spiller ind. Han har trods alt kun gået i børnehaven i 3 måneder, og har i samme periode sagt farvel til middagsluren. Så måske er der bare for meget nyt han lige skal have fundet ud af, så han pt. ikke bruger ressourcer på bleprojektet (det er nok mest forældrene der synes det kunne være praktisk :-))

Så hvordan får jeg hjulpet ham til at komme af med bleen? Hvordan støtter vi bedst muligt? Hvad er næste skridt? Skal vi vente til han selv siger til? Jeg har efterhånden affundet mig med at jeg kan ikke skemalægge og strukturere dette. Vi er ret punktlige og tydelige i opdragelsen, så jeg er sikker på han godt er klar over vi gerne vil af med bleen, men jeg er klar over at vi må vente til han er parat. Sådan er det og det bakker vi til fulde op omkring.

Nå det blev lidt langt... :-)

Mange hilsner
Den strukturerede mor der gerne vil hjælpe sin søn.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af tis og lort/toilettræning

Kære Helen. Tusind tak for dit hurtige og fyldige svar. Det er dejligt at...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af lort og tis/vil ikke toilettræne

Kære Helen. Jeg skriver, da jeg har et par spørgsmål vedr min søn på 3,5 år...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2020 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

Putteudfordringer med 3,5 årig

Kære Helen Min datter på nu 3,5 år har altid haft et godt sovehjerte. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2020 | Sygdom | 3 år, 5 mdr.

Forkølelse og Covid-19

Hej Helen Vi har en dreng på 3 år, han er frisk og er sjælden syg. Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Müsli, rosiner og tørret frugt, samt pasta, ris og bælgfrugter indeholder også kostfibre.

I må prøve jer frem og hvis jeres barn ofte har meget løs mave, vil det være fornuftigt at se på kostens sammensætning.Læs mere i Babylex

Vitaminer

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer:

- D-vitamin gives fra barnet er 14 dage til det er et år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder specielle regler for D-vitamin til børn med mørk hud.

- Jern-dråber gives fra barnet er 6 mdr. til 1 år. Med mindre barnet får minimum 400 ml. Modermælkserstatning daglig. Jern medvirker til dannelsen af de røde blodlegemer og styrker barnets immunforsvar.

- K-vitamin skulle tidligere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annonce