Annonce

Annonce

Brev:

Afføring, eller mangel på samme


18. oktober 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen,

Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca. haft nogle udfordringer i forhold til sin afføring. Jeg ved ikke om hun har forstoppelse eller har perioder med det, da hendes afføring ikke er hård og knoldet. Hun har heller ikke ondt i maven, nogen gange har hun dog ondt når hun laver i bleen. Men afføringen er ikke hård og knoldet og det har på intet tidspunkt blødt.

Lige for tiden har hun afføring hver 3. dag, det er rimelig sikkert. Også selvom hun får lactoluse eller Movilcol hver dag. Vi veksler lidt i mellem de to for jeg synes ikke rigtig der er noget der virker. Vi prøver at få gulerødder i hende som lægen anbefalede. Men det er ikke lige let, at få hende til at spise det.

Hun er meget glad for mælk, hvilket vi godt ved ikke er det bedste for maven, så vi har skåret kraftigt ned på dette, så hun kun får mælk ved måltiderne. Vi fortynder oftest mælken med vand hvis vi kan komme til det uden hun ser det selvfølgelig. Ellers prøver vi at få meget vand i hende, så både sugerør og drikkedunke bliver brugt flittigt.

Hun er en tryghedsnarkoman når det handler om at komme af med afføringen. Hun laver ikke i bleen når vi er nogle steder, selvom jeg kan mærke på hende at det er ved at være oppe over. Hun laver ...


Annonce

... heller ikke i bleen i børnehaven.

Lige op til, at hun skal af med sin afføring får hun kuldegysninger og klager over at hun fryser og fortæller hun har ondt i maven. Børnehaven har to gange nu taget hendes temperatur fordi de selvfølgelig har troet at hun er syg. Men når hun kommer hjem så går der ikke så langt tid, så laver hun i bleen.

Jeg tror lidt at hun tilbageholder afføringen og det måske er rent psykisk fordi hun godt ved at hun måske snart skal af med bleen. Hun har længe nu gået på toilettet i vuggestuen/børnehaven. Men går ikke på toilettet herhjemme, det ved jeg godt er meget normalt. Vi har talt ganske lidt om det og der står en potte og et lille toiletbræt. Men vil på ingen måde presse hende til det.

Hun er en aktiv lille pige, hun drøner rundt og lader sig ikke hæmme af noget som helst. Er der nogen børn som bare ikke har brug for at komme af med afføring hver dag ?

Har du nogle gode råd ? Jeg synes vi har prøvet næsten alt: svesker (dem kan hun ikke lide), gulerødder, rosiner, maltekstrat, movilcol, laktulose, blommer, kirsebær (de hjalp lidt i sommers). Æbler gider hun ikke altid at spise. Hun kan ikke lide søde drikke, så sveskejuice og alle andre juice som måske kunne hjælpe er heller ikke sagen.

Med venlig hilsen
A

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2018 | Opdragelse | 3 år, 5 mdr.

Vil ikke acceptere bonusfar

Hej Helen Vi er en sammenbragt familie på 5, hvor min kæreste har to store...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Lære at sove selv, og i egen seng snart 3 år

Hej Helen. Skriver til dig da vores pige på snart 3 år stadig ikke selv kan...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce