Annonce

Annonce

Brev:

Bleafvænning - 3 år, 10 mdr.


13. maj 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 10 mdr.

Bleafvænning - 3 år, 10 mdr.

Hej Helen

Jeg har en dreng på 3 år og 10 md som stadig bruger ble og vi vil gerne have dine råd til ble-afvænning.

Det er min klare opfattelse at han godt kan mærke når han skal både det ene og det andet og som sådan har han heller ikke noget problem med at gøre det på toilettet. Men han gider ikke.

Vi har i flere år kæmpet med at han ikke gider stoppe sin leg for et ble-skift og det samme gør sig gældende for at gå på toilettet. Det er en kamp bare at få ham derud. Selvfølgelig prøver vi gerne med leg og underholdning, men for noget der gerne skal ske flere gange dagligt er det rigtig tungt at få ham afsted og at få ham til at blive siddende på et toilet. Hvis det er os der sætter ham på toilettet, så er der måske succes 1 ud af 3 gange.

Lige nu afprøver vi, at når der er succes på toielttet, så får han en lille chokoladestjerne og en til hvis han selv siger til. Men selv om han elsker dem, lader det ikke til at motivere ham til selv at sige til.

Hvis vi tager bleen af ham, så ...


Annonce

... sker der bare det at han får beskidte bukser men stadig ikke siger noget før vi opdager det - vi skælder ham ikke ud, men det er ret så ulækkert og lader slet ikke til at have en effekt. Hvis vi opdager at det er ved at være tiden, benægter han bare at der skal ske noget og modarbejdet stadig at komme på toilettet.
Nogle få gange, ind i mellem, siger han dog til og kommer på toielttet. Vi går med og det bliver selvfølgelig rost, men det er en sjældenhed at det fungerer.

På vores toilet har vi et børnesæde som han selv kan slå ned og vi har skammel til fødderne, så vi synes han sidder godt.

Jeg synes det er svært og jeg begynder at frygte lidt for hans social-liv fordi at han ikke er så nem at tage med hjem til en legeaftale for de andre forældre - og lige fortiden tales der meget om legeaftaler blandt hans bedste venner i børnehaven. Børnene er også i en alder hvor de begynder at ligge mere mærke til hvad hinanden kan og kommenterer det.

Hvad tænker du at vi bør gøre?

Med venlig hilsen
T.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2018 | Opdragelse | 4 år

Er 4 årig vred og ked af det pga afsavn?

Hej Helen, Har længe fulgt din brevkasse og har nu selv brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kæledyr

I de fleste børnefamilier er der en eller anden form for kæledyr og det er ofte hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for at dyret har det godt.

Men kæledyr med pels udgør også en risiko for allergi. De allergifremkaldende stoffer, som børn kan reagere på findes i dyrenes hår, spyt, skæl og urin. Disse stoffer kan sidde på vægge,...

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annoncer

Annonce