Annonce

Annonce

Brev:

Afføring på toilettet - 5 årig


5. november 2016

Kategori:
Alder:
5 år

Afføring på toilettet - 5 årig

Hej Helen!

Vi skriver til dig for at få et godt råd ift vores datters renlighed.

Hun blev 5 år her i oktober - og vil stadig kun lave i bleen. Hun begyndte at tisse på toilettet da hun var fyldt 3 og den proces gik helt ukompliceret og der har stort set ingen uheld været den dag. Hun har heller ikke brugt ble om natten siden da.

Til gengæld gik det ikke så nemt med afføringen. Vi tænkte, at det nok ville komme af sig selv - når hun var klar, men det er bare aldrig sket. Afføringen kom bare ligesom aldrig med ud med tisset - og så har hun altid bedt om at få en ble på - hvilket vi jo gav hende.

Hun er en velfungerende pige, der elsker at gå i børnehave, er vellidt, dygtig, kærlig osv. Dog er hun også en lidt forsigtig pige, der ikke sådan lige springer ud i noget, som hun ikke er tryg ved. Og vi tænker, at det også er gældende her.

Vi har de sidste to år prøvet en hel masse ting for at støtte hende bedst muligt i at blive tryg ved at lave på wc'et. Vi har selvfølgelig snakket om det, spurgt ind til hende - hvad hun syntes vi kunne hjælpe hende med, prøvet at booste hende så meget som muligt-indgyde hende tillid til, at hun nok skal klare det - når hun er klar, læst bøger om "problematikken" (inkl. "Hr. Pølle"), prøvet klistermærke-systemet med en belønning for enden, krævet, at hun skulle sidde 1-2min på wc' 'et inden hun fik ble på, sidde på wc'et med ble på, bestemt at hun skulle lave i bleen på badeværelset - da det ...


Annonce

... er der, sådan noget gøres....

Vi har forsøgt at have en naturlig snak og tilgang til det, så det ikke føles som et tabu og noget forkert for hende, men hun har nået en alder nu, hvor hun godt ved, at det burde være anderledes. Hun kan godt lave i bleen andre trygge steder, men har fuld kontrol over det.

Pt laver hun altså i bleen på badeværelset imens hun leger med lidt legesager. Så det er jo også sådan en hyggestund for hende - og det har vi det meget blandet med. Det er jo ikke rigtigt meningen - men selvom hun ingenting har derude, ville hun bare lege med wc-rullen, håndklædet etc.

Hun havde for 1,5 år siden et par uheld ifm sygdom, hvor hun lavede i bukserne - og gik helt i panik og blev meget bange - og vi tænker, at det kan have været med til at gøre hende utryg. Så vi er ikke i tvivl om, at det hele handler om en mental overvindelse.

Vi er meget i tvivl om, hvorvidt vi skal sætte endnu større krav til hende - som fx at prøve at nægte hende bleen - og så se om hun til sidst bliver nødt til at lave på wc' et og opdage, at det ikke er så farligt. Vi er ikke meget for den vej, da vi jo frygter, at hun bare vil holde sig og få hård mave og blive så vred og bange. Og er det motiverende for hende? Men på den anden side har vi prøvet næsten alt andet nu - og hun er jo 5 år og skal i skole til sommer!

Skal vi stille endnu større krav til hende med risiko for, at vi går 10 skridt tilbage igen?

Hilsen
De fortvivlede forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. juni 2018 | Sovevaner | 4 år, 11 mdr.

Nye putterutiner

Kære Helen Endnu engang tak for gode råd og ikke mindst forståelse. Det kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Renlighed | 4 år, 11 mdr.

Uheld i børnehaven - knap 5 år

Kære Helen Jeg har nogle tanker og bekymringer angående min søn, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2018 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytning - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen Tak for din store forståelse for diverse problematikker og altid...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annoncer

Annonce