Annonce

Annonce

Brev:

Ble fri 3 årig


22. august 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Ble fri 3 årig

Hej Helen.

Først må jeg lige rose dig, for at hjælpe, en til tider fortvivlet mor. Så tak for det.

Jeg vil meget gerne have et råd til at håndtere, tisse situationerne, for vores dreng fra på 3 år 4 mdr. Han blev ble fri uden problemer, fra dag 1, vi tog den af, og han elskede ikke længere at skulle bruge ble, dette skete på vores 1 måned rejse denne sommer, og der var nærmest ingen uheld, MEN, efter han kom tilbage fra ferie gik han fra vuggestue til børnehave, her startede dagelige uheld op til flere gange, og nu ikke kun tisse uheld, der kommer også lidt prutte spor i underbukserne, jeg tænkte, at det var måske bare lige i starten, og 1 pædagog der havde lidt travlt og ikke lige kunne hjælpe ham.

Efter opstart i børnehaven er han også begyndt ikke at ville tisse, han bliver stik tosset, når jeg spørger om han skal tisse, hvilket er meget tydeligt, at se på ham, når han skal og han råber nærmest, NEEJ jeg skal ikke tisse. som hvis man havde spurgt 100 gange og bare var til ren irritation. - dog kan der så gå 5 min og så løber han hen til mig og siger, mor jeg skal tisse, nærmest som, at det er i alle sidste sekund, det virker til at han venter til sidste øjeblik med at tisse.

Vi må herhjemme finde på alle mulige sjove lege og finurligheder for at få ham til at tisse i tide og ikke i sidste sekund, for at fjerne fokus på, selve det at tisse.

Samtidig er ...


Annonce

... han enormt bange for at lave uheld, han har meget svært ved det, det samme har pædagogerne fortalt os. Han er lidt perfektionistisk, hvilket han er generelt også med mange andre ting.

Det er også begyndt om natten, hvor han ikke tør tisse i sin ble, så han vågner og siger han skal tisse, og vi skal nogle gange bruge 15 min på at berolige ham og få ham at "give slip" og tisse i bleen. ( dette er noget helt nyt ). det er sket nogle gange at han har tisse ud af bleen, og han bliver helt panisk, når der er tisset i sengen, her har jeg prøvet at fortælle ham, at det er nogle dumme bleer mor har købt, og vi vist heller må købe nogle andre der er bedre - jeg tænkte blot at fjerne fokus for at det ikke er hans skyld men bleernes og vores at vi har købt de forkerte. Men kan de få uheld om natten, virkelig påvirke ham så meget ?

I weekenderne er der ikke problemer med uheld, men jeg er der jo også på sekundet for at hjælpe ham, både med bukserne af og på, osv.

Det er kun når han skal tisse at der er problemer, det andet er der overhoved intet problem i, og han er god til at sige til, og god til at holde sig 5 min, hvis vi lige skal finde et toilet først

Har du nogle gode råd til, hvordan vi kommer ud af denne dårlige tisse spiral ?. Og hvad der er årsag til at det pludselig er svært for ham. Han har aldrig fået skæld ud for at have tisset i bukserne, overhoved..

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2018 | Opdragelse | 3 år, 5 mdr.

Vil ikke acceptere bonusfar

Hej Helen Vi er en sammenbragt familie på 5, hvor min kæreste har to store...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Lære at sove selv, og i egen seng snart 3 år

Hej Helen. Skriver til dig da vores pige på snart 3 år stadig ikke selv kan...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen,- disse sammentrækninger kalder man efterveer. Efterveer er ofte værst for flergangsfødende og når barnet bliver ammet. Under amningen produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen.

Læs mere i Babylex

Kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende. Men en kravlegård begrænser også barnets bevægemulighed. Barnet får både en fysisk og en psykisk hæmning. I barnets første leveår er det vigtigt at kunne bevæge sig, se og udforske omgivelserne og at blive lagt i en kravlegård fjerner den tætte kontakt mellem mor og barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce