Annonce

Annonce

Brev:

Renlighed - 2 år, 7 mdr.


13. juni 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Renlighed - 2 år, 7 mdr.

Kære Helen.

Tusind tak for en fantastisk brevkasse! Jeg håber, at du kan hjælpe mig med et par spørgsmål omkring tiden for renlighed hos min datter på 2 år og 7 måneder, som bliver storesøster i løbet af den næste uge.

Vi begyndte at introducere hende for potte i januar/februar måned og da hun egentlig viste fin interesse for at tisse på potten og toilettet, er det endt med, at hun nærmest ikke har brugt bleen hjemme de sidste par måneder. Hun har den på om natten for en sikkerheds skyld, men tisser meget sjældent i den den.

Hun har dog problemer med at lave stort uden ble og ender ofte med at rende hvileløst rundt om sig selv når hun skal. Hun fortæller at hun skal, og vi prøver med potte og toilet, men hun kan ikke rigtig give slip. Vi ender ofte med at give hende bleen på og så er det lidt forskelligt om der kommer noget eller ej. De sidste par uger, har hun ikke lavet stort hjemme i weekenden, men ventet til hun kom i vuggestuen, hvor hun stadig har bleen på. Normalt går hun gerne for sig selv og beder os om at gå væk, når hun skal lave stort i bleen. Men hun kan ikke rigtig uden bleen på.

Min bekymring går på, at jeg jo lidt fortryder at vi begyndte på det og ikke bare ventede eller tog en beslutning om ...


Annonce

... at gøre det helt. Jeg er i tvivl om vi kan fortsætte sådan her og så smide bleen, når hun skal have sommerferie om 3-4 uger.. Jeg har spurgt i vuggestuen og de sagde, at hun tisser på toilettet når de tilbyder hende, men at hun jo ellers har ble på. De sagde til mig, at jeg skal være opmærksom på, at hun kan falde tilbage til bleen når lillebror kommer og at det vil være synd. Men de vil også støtte op om at gøre det nu, hvis det er det vi gerne vil.

Jeg er sådan i tvivl - for jeg får næsten helt ondt i maven af at se min pige, når hun ikke rigtig kan komme af med afføringen. Jeg er i tvivl om hun er klar og hvordan vi skal håndtere det. I går havde hun ikke haft afføring i nogle dage og hun prøvede. Vi endte med at prøve potte, toilet og spørge om hun ville have bleen på, men der skete ikke noget. Jeg tænker, at det er alt for mange valgmuligheder, men ender bare med at blive lidt desperat for at hjælpe hende, for at sikre at hun heller ikke får alt for hård mave. For et par uger siden var vi i sommerhus og det var samme situation. Min mand tog hende med på en legeplads og her endte det med, at hun tissede i bukserne, smed dem og lavede på græsplænen.

Håber at du kan hjælpe med et par gode råd :-)

Kærlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned og den fødende kan presse sit barn ud.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende som en egentlig epiduralblokade er.

Begge typer af...

Læs mere i Babylex

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annoncer

Annonce