Annonce

Annonce

Brev:

Potteträning - fremgang!


22. marts 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Potteträning - fremgang!

Hej Helen.

Tak for din hjälp det går fremad. Vi var tvungne til at starte på toilettet med ipaden, bare for at få afdramatiseret toilettet.. Det var det samme engang med potten. Men nu går det fint. Vores äldste har haft underbukser på hele weekenden. Ingen uheld, men tis på toilettet tre gange lördag og to gange söndag. Der kom også tis mandag morgen inden börnehaven, og en gang efter börnehaven. Så jeg tror at vi er på rette spor med tis...

Men så er der det med at lave pölser. Vi har ikke brugt afföringsmidler länge, det har fungeret rigtig godt med pölser hver eller hver anden dag i nogle måneder. Et lille problem er dog at det ofte händer om aftenen hvor han kan väre trät. Ofte får han også et slags kick af det, altså inden. At hele hans lille krop er i oprör fordi han skal lave pölser. De fire gange det lykkedes på potten inden jul, var jo med afföringsmiddel, og der ved man jo hvornår det kommer og det märkes helt klart anderledes for ham. Så hvordan går vi frem med det? Kan han godt forstå at han har underbukser herhjemme til en start, og får lov at få ble på når han skal lave pölser?

Igår aftes sagde han nemlig at han skulle lave pölser og ville have ble på. Jeg sagde at han godt måtte få ble på men skulle pröve at sätte sig på toilettet og lave pölser alligevel. Det ville han slet ikke, og når han så er trät samtidig så er det utroligt svärt både at lokke ham til at ...


Annonce

... pröve som med tis, men også hvad er det egentlig han er ked af. Er han måske bare trät. Det endte med at han bare kom i seng.

Jeg er jo utrolig ked af at ödelägge den gode periode med at lave pölser, ved at ville presse for meget med toilettet, samtidig ved jeg ikke om han kan styre det med både underbukser og ble... Og så er der det der med at han bliver så urolig i kroppen, det kan väre svärt for ham for eks at holde sig på toilettet, eller sidde stille og vente. Han er vant til at löbe rundt og så kommer han löbende til mig "Nu kommer bajsen" som han siger.

Umidelbart tänker jeg at vi måske kan give ham underbukser på så meget som muligt, og så vurdere hvornår han kan have det i börnehaven også, og hvis han siger han skal lave pölser så får han ble på. Men skal han så lissom du skrev med tis, "tvinges" til at blive på toilettet? Det kan väre svärt at holde det til en positiv oplevelse...

Tak for hjälpen, det virker som om det her bliver en lang proces. Hvilket også er ok, så länge det er positivt. Jeg tror meget gerne han vil have underbukser på, også i börnehaven, men det med at lave pölser kommer nok lidt i vejen for ham. Jeg har haft indtrykket af at han synes det er svärt at forstå at han ikke skal have underbukser på i börnehaven, og sove i dem. Ligesom at han gerne vil, og forstår hvor vi er på vej hen, men ikke rigtig kan overskue det alligevel.

Ha det fint!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce