Annonce

Annonce

Brev:

Renlighed 5 år


30. juli 2015

Kategori:
Alder:
5 år

Renlighed 5 år

Hej

Vores søn fylder 5 år om få dage, og han har for lang tid siden sat 5 år som det tidspunkt, han skal begynde at lave afføring på toilettet. Vi nærmer os nu dagen, og jeg tvivler meget på, at det kommer til at ske af sig selv. Samtidig nægter han at tisse på toilettet i børnehaven.

Mht tis har han været renlig herhjemme i et godt stykke tid siden nu - jeg vil mene et lille års tid, hvor han gradvist er blevet mere "driftssikker". Nu fungerer det strygende, og han har heller ikke ble på om natten - vi har haft perioder med usikre nætter, men det er et stykke tid siden nu. Han vil gerne have, vi sidder hos ham, når han tisser - der har dog været en kort periode, hvor han "ville selv", men den er slut. Vi har været på storbyferie denne sommer, og det fungerede fint med tisseriet - i fly, i lufthavne, på restauranter, i vores lejede hus, ingen problemer.

Nu er han tilbage i børnehaven, og det har været i sommerbørnehave, dvs. et andet fysisk sted, men med nogle børn han kender og nogle voksne han kender - dog ikke hans faste pædagog og medhjælper. Vi har ikke givet ham ble på. De unge i børnehaven har givet ham ble på, ...


Annonce

... men den ældre pædagog, der er der i denne uge, og som han kender lidt, har gerne villet prøve uden. Nu er hun blevet obs på, at han nok faktisk ikke tisser, selv om han sidder på toilettet, så nu prøver hun at holde øje med det. Han vil ikke lave afføring i børnehaven, han nægter at sige til, så de kan give ham en ble på.

Mht afføring er vi i tvivl om, hvad vi skal gøre, nu vi når de 5 år. Vi har læst bogen "Hr. Pølle", hvor der er gode råd til et træningsprogram bagerst i bogen. Kender du bogen og kan du anbefale metoden med, at han SKAL sidde på toilettet i f. eks. 5 minutter, når han siger, han skal lave det store, og at man så kan give ham ble på efter det, hvis han ikke laver noget (sådan læser jeg det). For så at prøve igen hver dag i flere minutter, indtil der sker noget?

Vi er frustrerede - på egne vegne, fordi det er drønhårdt, og vi snart ikke orker bleer mere - men også og mest for hans skyld, så han ikke skal have brug for bleen mere, ikke skal være nervøs for legeaftaler hos kammeraterne, ikke kan lege i børnehaven, fordi han går og holder sig.

Jeg håber, du kan hjælpe os lidt videre.

På forhånd tak fra en mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. juni 2018 | Sovevaner | 4 år, 11 mdr.

Nye putterutiner

Kære Helen Endnu engang tak for gode råd og ikke mindst forståelse. Det kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Renlighed | 4 år, 11 mdr.

Uheld i børnehaven - knap 5 år

Kære Helen Jeg har nogle tanker og bekymringer angående min søn, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2018 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytning - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen Tak for din store forståelse for diverse problematikker og altid...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annoncer

Annonce