Annonce

Annonce

Brev:

Smide bleen


15. januar 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Smide bleen

Kære Helen

Nu har jeg brug for din hjælp igen, og denne gang drejer det sig om renlighed. Vores store dreng på 3 år og 7 mdr. har endnu ikke smidt bleen, og nu begynder vi at synes, at der er gået lang tid, men vi er egentlig meget i tvivl om, hvordan vi skal gribe det an i praksis.

Siden han blev 3 år har vi haft sporadisk gang i forskellige tiltag. Vi havde bl.a. en potte og læste historier om at gå på potten. Han har også siddet på den nogle gange, mens aldrig tisset i den, og han på et tidspunkt ville han ikke sidde på den mere. Så har vi skaffet et børnesæde til toilettet og det kan vi godt få ham til at sidde på, men heller ikke her tisser han.

Han har ikke selv på noget tidspunkt givet udtryk for, at han gerne ville smide bleen. På forespørgsler siger han bare nej. Når de andre i hans omgangskreds i børnehaven har smidt bleen har det givet en kortvarig interesse, som vi har prøvet af fange, men den er hurtigt forsvundet igen. Jeg har også forsøgt med at købe underbukser (med Spiderman på :)), som han fik stillet i udsigt, at han jo kunne gå med, når han smed bleen og det gav også en kortvarig interesse, der forsvandt igen. De sætter ham på toilettet i børnehaven, men han tisser ikke, og vi sætter ham på toilettet herhjemme om aftenen med samme resultat.

Det er ikke lykkedes os en eneste gang at få ham til at sige til, når han skulle tisse eller have ...


Annonce

... afføring - heller ikke når vi bad ham om at fortælle os det, mens han har ble på. Han har næsten aldrig lyst til at gå uden ble (f.eks. efter et bad eller om sommeren) og kræver med stigende panik i stemmen at få ble på, når vi foreslår det.
Med andre ting har han selv sagt fra, når han var klar - og han er i øvrigt ret tydelig i sine signaler. Han stoppede selv med at ville have bryst, da han var 10 mdr., og det var helt uproblematisk at få sutten fra ham før han startede i børnehave. På andre områder er han helt gennemsnitlig og normalt udviklet. Han er sproglig stærk, men har motorisk skullet have styrket sin selvtillid. Han er også mere en mere socialt tilbageholdende end udfarende dreng.

Vi står egentlig nu og er i tvivl om, hvad vi skal gøre. Vi er jo nok af den opfattelse, at vi skal vente til han er fysisk og mentalt parat, men i tvivl om, hvordan vi kan aflæse, at han er det. Er der noget, vi kan gøre, for at gøre ham mere parat? Og sidst, men ikke mindst, hvad gør vi egentlig, når vi så på et tidspunkt mener, at han er parat. Jeg er ikke indstillet på at presse ham, men vil jo på den anden side også gerne hjælpe ham videre i hans udvikling på en god måde. Mens jeg sidder og skriver her kommer han og siger, at han gerne vil smide bleen, "når jeg bliver Ironman" - der går jo nok lige lidt tid :).

Håber, du kan hjælpe os videre.
Med venlig hilsen
Nanna

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Lidt hyper dreng på 4 år

Hej Helen, Tak for dit fine svar sidst.. det gav lidt ro men nu har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annoncer

Annonce