Annonce

Annonce

Brev:

Bange ved bleskift


28. oktober 2014

Kategori:
Alder:
2 år, 11 mdr.

Bange ved bleskift

Hej Helen,

TAK for dit svar i mit seneste brev, jeg har købt din bog om opdragelse og er godt halvvejs. Jeg har virkelig fået meget glæde af den allerede - TAK! :)

Jeg har brug for lidt råd omkring hvordan vi takler min store drengs "problem" omkring bleskift ved afførring.

Bør måske starte med at fortælle at Victor lige fra spæd døjede med ekstrem rød numse med sår. Det var forfærdeligt for ham :( Intet hjalp, indtil vi opdagede inotyolsalve som stadig er fast inventar hos os. Indtil han var 1,5 år blev han kun vasket med vat. Han havde afførring op til 10-12 gange i døgnet, måtte ofte skifte ham 3-4 gange om natten, for bare der var den mindste smule afførring skulle bleen af da han var ekstrem sart, og lyn hurtigt fik sår.

Nu er han snart 3. Han har stadig afførring, nogen gange 1 gang om dagen, andre gange 5 gange på en dag. Det er ofte kun om morgenen det er en stor omgang, ellers er det meget lidt der kommer. Problemet er at han ikke vil fortælle når han har skidt. Han prøver at skjule det så godt han kan, ofte lugter der ikke fordi det kun er lidt i bleen, hvilket resultere i en rød og såret numse. Vi tjekker ofte bleen i løbet af dagen.

Når vi ser eller lugter at han har skidt, vil han jo naturligt ikke ...


Annonce

... skiftes :( "Jeg er bange for det gør ondt, jeg vil ham min mus (sutteklud)" og bliver meget ked af det. Vi prøver at forklarer ham at der kun kommer til at gøre ondt hvis vi ikke fjerner det, så derfor skal vi ud og fjerne bleen.

Jeg har bedt pædagogerne være obs på det og tjekke ham i løbet af dagen. De siger at vi må lære ham at sige når han har skidt - men hvordan? Han er jo hunde angst, sikkert pga de utallige gange han har grædt på puslebordet pga den forfærdelige røde numse, når afgørringen ikke er opdaget i tide.

Jeg tænker også i forhold til at han på et tidspunkt skal gå på toilettet. Jeg presser ham ikke på nogen måde, og ved godt han har god tid mht at smide bleen. Jeg spørger ham hver morgen om han har lyst til at komme op og sidde på toilettet. Og svaret er klokkeklart - NEJ! Også snakker vi ikke mere om det, da jeg ikke vil få ham til at føle sig presset.

Det vil jo gøre en stor del for den røde numse, hvis afgørringen foregik på toilettet. Men det kommer nok. Måske lidt senere end ellers.

Hvordan kan vi gøre ham tryg ved at fortælle os at han har skidt? Er der noget vi kan sige eller gøre? Han er jo tydeligvis påvirket af den røde numse og husker at det ofte har gjort forfærdelig ondt.

Kærlig hilsen.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annoncer

Annonce