Annonce

Annonce

Brev:

Bruger stadig ble som 4-årig


14. juli 2014

Kategori:
Alder:
4 år

Bruger stadig ble som 4-årig

Kære Helen,

har fulgt din brevkasse i 4 år, og brugt din erfaring i mange situationer med god nytte. Vi har en datter på 4 år, enebarn.

Nu er vi herhjemme ved at være lidt grædefærdig over vores datter, da vi føler vi ikke helt kan få hende til at slippe bleen og da hun lige er fyldt 4 år synes vi det er høje tide, og børnehaven synes det samme.

Hun er en kvik og og til fulde veludviklet 4-årig i alle henseender. Hun er en meget spørgelysten og temperamentsfuld lille dame herhjemme, er dog en pige som i store grupper, nye situationer og også i børnehaven i grupperelaterede henseender en pige der bliver meget genert.

Jeg kan forstå på personalet i børnehaven, at hun helst vil være alene på toilettet, og det prøver de at imødekomme, men det kan jo være svært i en stor børneflok og med personale der bliver skåret i ressourcer konstant.

Vores datter har i en periode på 4 mdr. været god til at sige til når hun skal lave stort (har siden lille haft problemer med meget hård mave, og det er også "kæmpe pøller" der kommer af og til, men tror at hun hurtigt fandt ud af, at det var mere behageligt på toilettet end i bleen at komme af med :-) - så dette foregår meget sjældent i bleen.
Hun kan også uden problemer holde sig tør om natten, 8-10 timer. Dette har stået på også i 3-4 mdr.

MEN så har vi problemet med at hun ...


Annonce

... tisser i bleen, vi oplever meget sjældent, at hun siger til når hun skal tisse.

Vi har prøvet at med faste intervaller går på toilettet med hende, og så kan vi jo også godt have en dag med tørre bleer, men det er svært for børnehaven at følge op på kan vi mærke.

Nu har vi 3 ugers ferie, og jeg havde sat mig for, at det skulle være uden ble. Og hun ville jo også rigtig gerne have trusser på ligesom alle de andre, og siger selv, at hun er en stor pige som ikke skal have ble på.

Vi har så prøvet nu i 3 dage, med det resultat, at selvom vi prøver med faste intervaller at tage hende på toilettet, så kommer hun pludselig gående med våde bukser og siger hun har tisset på gulvet. Hun er ked af det og siger undskyld, men det ændrer ikke på, at hun gør det igen. Senest her til morgen, hvorefter hun af sig selv går ind og og tager en ble på...…

Hvad pokker skal vi stille op ? Vi synes det er en meget svær situation og ville jo gerne bruge ferien til at få hende tørlagt. Også da vi kan mærke at børnehaven synes det er ved at være på tide, og de kan heller ikke forstå det da hun jo ellers er kvik og godt med.

Håber du kan give os et godt råd, da vi er bange for at reagerer forkert overfor hende i denne situation, da det jo ikke kan undgås at man bliver lidt uforstående overfor at hun ikke kan gå på toilettet og tisse…..

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2018 | Opdragelse | 4 år

Er 4 årig vred og ked af det pga afsavn?

Hej Helen, Har længe fulgt din brevkasse og har nu selv brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annoncer

Annonce