Annonce

Annonce

Brev:

Toiletbesøg


16. maj 2014

Kategori:
Alder:
4 år, 3 mdr.

Toiletbesøg

Hej Helen.

Har også lige et spørgsmål om vores datter på 4, nu jeg er igang. ;)

Jeg har haft skrevet til dig før ang. renlighed fordi hun gik og holdte sig og nægtede at tisse. Dit svar dengang hjalp, men hun har stadig et lidt anstrengt forhold til det med toiletbesøg. Det er dog meget bedre end dengang og det går rigtig fint i børnehaven nu. Herhjemme vil hun helst kun tisse, hvis jeg er med og helst på potten, der jo stadig står fremme til lillebror.

Jeg har dog oplevet få gange, at hun i leg med lillebror, selv er gået derud, men ofte spørger hun mig og vil gerne have mig med. Jeg har ikke villet presse hende til noget/ gøre det til et problem, men synes bare det kunne være så rart, at hun selv kunne gå ind og tisse uden jeg skal med. Og ligesådan at hun ville gøre det på toilettet, ligesom hun gør i bh og når vi er i byen.

Når hun er hos bedsteforældrene, nægter hun stadig alt og de giver hende ...


Annonce

... bare ble på, som hun så tisser i, og så regner vi med, at det kommer efterhånden, som hun finder tryghed og sikkerhed i, at hun selv kan. Har jeg ret, eller har du forslag til hvad vi/de kan gøre for at hjælpe hende på vej?

Det samme gælder, når hun skal lave stort. Så vil hun have en ble på og lave det deri. Jeg har spurgt hende, om ikke hun kunne have lyst til at sidde på potten med bleen på og lave, men det stejler hun fuldstændig over og det er umuligt at få hende til at være på badeværelset, mens hun laver. Jeg har som nævnt, heller ikke ville presse en masse på, for vi skulle nødigt tilbage til, at hun bliver endnu mere usikker og slet ikke vil noget som helst!

Tager vi bare den tid det skal have og satser på det kommer af sig selv? Eller skal vi gøre noget for at træne det? Hvordan griber vi det lige an, når nu hun er så bevidst og alligevel så usikker?

På forhånd tak... :)

Mange hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2018 | Opdragelse | 4 år

Er 4 årig vred og ked af det pga afsavn?

Hej Helen, Har længe fulgt din brevkasse og har nu selv brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce