Annonce

Annonce

Brev:

Dreng 4 år, hører ikke efter


10. september 2023

Kategori:
Alder:
4 år, 2 mdr.

Dreng 4 år, hører ikke efter

Hej Helen,

Jeg håber du kan hjælpe os, for vi har efterhånden givet op…
I morges sad jeg for enden af trappen i kælderen og græd og græd. Jeg overvejede inderligt om vi overhovedet er dygtige nok til at være forældre til vores store dreng.

Vi er velsignet med 2 dejlige drenge, eller det er hvad jeg siger, for jeg vil jo helst gerne se dem sådan.

Vores yngste er halvandet og alt er godt med ham, han er sød og nem altid, men han bliver jo også påvirket af konflikterne.

Vores ældste er 4 og jeg kan ærligt sige at jeg har lyst til at forære ham væk. Han lytter ALDRIG til os.

Jeg googler alt, så vi kender alle de gode råd, som internettet kan give og vi er flittige til at bruge dem. Om 2 minutter skal vi gøre sengeklar, når vi har gjort sådan - så skal vi gøre sådan, vil du hjælpe med at åbne bagagerummet på bilen (så kommer vi hurtígere af sted), når han ikke vil have tøj på så spørg vi om det skal være den grønne eller gule trøje, har du brug for hjælp til at slukke fjernsynet osv… Vi har endda taget et kursus i tryghedscirklen, som også har hjulpet lidt. Vi gør vitterlig hvad vi kan. Men det er som om at hver gang vi finder noget, der hjælper lidt, bliver der fyldt endnu mere på i hans ende.

Vi har en dreng, som børnehaven har fortalt os har sanseforstyrrelser på den udadreagerende måde. Vi har prøvet kraniosakralterapi mod sanseforstyrrelser som også havde en effekt, men det er vist slut med den gode effekt nu. Effekten af det er stille og rolig taget af efter hver gang.

Vi har endda fået en ergoterapout og en børnepsykolog ind over via børnehaven som vi indtil nu har haft et møde med hvor vi fik alle de standard ting at vide som jeg i forvejen har googlet mig til, som vi også bruger hver dag. Ergoterapouten foreslog os at vi købte en lille trampolin til indenfor og en lille gymnastikmåtte som han kunne tumle på. Det har vi gjort og jeg synes ikke rigtig der er den store effekt.

Vi har fået at vide at vi har et barn, der reagerer lige så tit som andre børn, men at det er meget voldsommere, når han reagere.

For at komme med nogle konkrete eksempler kan du få dem vi har fra i dag.
Vi skal gøre klar, fordi vi skal i Sommerland, det ved T godt og han glæder sig. Jeg beder ham komme med op på værelset (han kommer med op på værelset uden kamp) og tage sine underbukser af (den del kommer vi ikke igang med), så han kan få rene på og det gør jeg så 4 gange og det virker som om han slet ikke høre efter. Han skal lige og han skal lige, der er den der vil-hørelse som jeg efterhånden er ved at blive sindsyg af.

Jeg fortæller ham at vi altså ikke kan tage i sommerland hvis vi ikke får tøj på nu og stadig ingenting… Jeg fortæller ham at hvis han ikke går i gang nu, så tager vi ikke af sted og han går stadig ikke i gang… Så vi er ikke ...


Annonce

... taget i Sommerland i dag og alle skærme er nu bandlyst resten af dagen. Når man har sagt A, må man også sige B.

Det største problem er ved toiletbesøg, hvor man lige skal tørre sig, trække ud og derefter vaske hænder. Vi har prøvet at sige, nu hjælper jeg dig eller bare tilbyde hjælp men det er i hvert fald halvdelen af tiden med modstand selvom vi forsøger at gøre det hyggeligt og vi har også ind imellem vasket hans hænder mens han skreg fordi vi simpelthen ikke ønsker at han skal tage sine fingre med lort på og tvære ud på væggen indtil han synes at han skal vaske hænder.

I dag efter frokost kravlede T bare ned uden at sige tak for mad, så vi beder ham selvfølgelig om at sætte sig op igen og sige tak for mad, men han skal lige og han skal lige. Vi prøver at fortælle ham, at han skal sætte sig op igen, men han tager stolen og skubber den væk. Min mand bliver efterhånden vred og sætter ham på stolen og skubber den ind til bordet så han kan gøre som han plejer, sige tak for mad og sætte tallerkenen over i køkkenet. Det ender som det altid gør når T ikke er enig, med skrig og skrål og en dreng der reagerer meget voldsomt og lidt som om han ikke kan være i sig selv.

Når det er helt voldsomt, har han brug for at gemme sig under en dyne eller et tæppe for alt falde ned.

Jeg ved godt at jeg har sagt han aldrig hører efter, det er nok ikke helt rigtigt, men ofte skal vi sige tingene mindst 4 gange før det siver ind.

I dag har jeg reageret på en måde, der giver børn dårligt selvværd. Jeg har fortalt ham, at det er hans skyld, at vi ikke er taget af sted, fordi mor kun vil af sted med artige børn. Jeg har virkelig givet ham en stor følelse af skyld og tværet i det. Ikke en adfærd jeg normalt udviser overfor mine børn og absolut ikke en jeg ønsker at fortsætte, men jeg er efterhånden kørt træt i et barn der ikke hører efter og som har voldsomme reaktioner.

Jeg er træt af at være den sure mor, som skal fortælle om konsekvensen hvis man ikke gør som der bliver sagt og desværre også udføre den konsekvens - og ja det er håndgribelige ting for ham, som giver mening i nuet. F.eks. at vi ikke tager i Sommerland hvis vi ikke tager tøj på nu.

Børnehaven mener også, at han er noget af en mundfuld. Men de mener også at han er en rigtig sød dreng, hvilket han også er. Jeg vil bare så gerne have den søde dreng frem i lyset i langt størstedelen af tiden, frem for den store mundfuld som han desværre er en stor del af tiden.

Jeg føler føler vi har brug for professionel hjælp og jeg håber inderligt at du enten har nogle gode råd til at få ham til at lytte, som ikke er et af standard rådene, eller at du kan pege os i den rigtige retning til hvor vi kan få den hjælp som vi har brug for.

Tusind tak for din tid.

Hilsen
den frustrerede og trætte mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. august 2023 | Sovevaner | 4 år, 4 mdr.

Hvordan putter jeg to børn alene?

Hej Helen Jeg skriver for at høre om du har et godt råd. Vi har en dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juli 2023 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.

Storebror leger for voldsomt med lillesøster

Hej Helen Tak for en god brevkasse Vi er forældre til to skønne børn....

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2023 | Sovevaner | 4 år

4 år og middagslur

Hej Helen Min dreng er netop fyldt 4 år. Og først får du lige lidt kort...

Læs hele brevet og Helens svar


15. juni 2023 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.

3 - snart 4 årig råber og kradser os

Kære Helen, Tak for din brevkasse. Vi har en skøn glad og harmonisk 3...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juni 2023 | Udvikling | 3 år, 6 mdr.

Hår angst ...

Kære Helen. Her kommer et virkelig mærkeligt spørgsmål: Vi har en dejlig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annonce