Annonce

Annonce

Brev:

Pause til mor


21. januar 2022

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Pause til mor

Hej Helen.

Jeg har en datter på 3,4 år, og de sidste 2,5 år har jeg været ved at skrive til dig, med samme udfordring. Nu blev det så 😊

Vores datter er velfungerende og, hvad min mand og jeg kan se, i trivsel. Men vi har 3 områder, der volder os bekymring og problemer.

1. hun vokser som hun skal, men har de sidste knap 2 år næsten intet spist. Hun spiser, for det meste, en rimelig portion morgenmad, og så ellers ikke noget resten af dagen. Det samme billede ser de i børnehaven. Hun spiser snacks/mellemmåltider (figenstang, youghurt, æble, kiks..), fordi vi er nervøse for hun ellers intet får i maven. Er det “rette” tilgang, eller skal vi som forældre stole mere på, at hun siger til, og istedet være mere faste omkring, hvad man spiser hvornår..?

2. jeg har en lidt hård barndom bag mig, og det har bl.a. gjort, at jeg altid har været meget følelsesmæssig involveret i vores pige. Jeg er nervøs for, at hun ikke har det godt og bliver på den måde nok hurtigt den “milde” forælder, selvom jeg også er skarp på grænser og tydelighed.

Vores pige har altid været meget opmærksom på sin mor. Det der kaldes periodevis mor-glæde har vi dag ud/dag ind haft, siden hun var knap 1 år (og aldrig det samme med far) Hun følger mig, hvor end ...


Annonce

... jeg går, spørger til mig, når jeg ikke er hjemme, kravler rundt på mig og vil kun mig. Det er fast ritual, at far putter til natten, og det accepterer hun, men i løbet af dagen, er det en kamp for far at få hendes opmærksomhed selv, hvis mor er “kedelig” (strikker, kigger telefon, går i bad). Det er hårdt!

Min mand skal mindes om at gøre noget engageret med vores datter, men selv hvis han står for gymnastikholdet, tager en dag kun de to eller går på legepladsen med hende, så kaster hun sig om sin mor så snart vi er i hus sammen igen. Jeg er så træt, og det tærer selvfølgelig også på min mand, at hans datter ikke gider ham… hvad søren stiller vi op?!

3. i samme omgang har vi kunnet se og mærke, at hun leger mindre og mindre. Faktisk har hun det sidste halve år kun leget fordybet (ca. 5-10 min.), hvis hun har skullet lave stort i bleen. Ellers leger hun ikke selv, og er mor eller far en del af legen er der også typisk omkring en 5-10 minutters fokus.

Vi forventer ikke, at hun leger selv hele dagen lang, men vi bekymrer os over, at vi ser mindre fantasi og kreativitet. Hvad kan det skyldes, og hvordan kan vi hjælpe hende igang?

Tak for en brevkasse, der gør en forskel for så mange!

Kærlig hilsen
den opmærksomme mor ❤️

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2022 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring om natten - 3 år, 3 mdr.

Hej Helen Vi har en skøn datter på 3 år og 3 måneder, som blev blefri her i...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Udadreagerende knap 3årig

Kære Helen, Endnu engang må jeg simpelthen have din hjælp og dit syn på...

Læs hele brevet og Helens svar


25. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Søskendeudfordringer 3,5 og 1,5 år

Hej Helen Vi er meget i tvivl om hvad vi kan gøre for at børnene får et...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp til sur 3 årig

Hej Helen, Vi har Storesøster R. på 3 år og 10 måneder og lillebror H. på...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2022 | Udvikling | 3 år, 5 mdr.

3,5 årig leger ikke rolleleg

Hej Helen Nu vi har barn nr to, bliver det tydeligere for os, at vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annonce