Annonce

Annonce

Brev:

Pause til mor


21. januar 2022

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Pause til mor

Hej Helen.

Jeg har en datter på 3,4 år, og de sidste 2,5 år har jeg været ved at skrive til dig, med samme udfordring. Nu blev det så 😊

Vores datter er velfungerende og, hvad min mand og jeg kan se, i trivsel. Men vi har 3 områder, der volder os bekymring og problemer.

1. hun vokser som hun skal, men har de sidste knap 2 år næsten intet spist. Hun spiser, for det meste, en rimelig portion morgenmad, og så ellers ikke noget resten af dagen. Det samme billede ser de i børnehaven. Hun spiser snacks/mellemmåltider (figenstang, youghurt, æble, kiks..), fordi vi er nervøse for hun ellers intet får i maven. Er det “rette” tilgang, eller skal vi som forældre stole mere på, at hun siger til, og istedet være mere faste omkring, hvad man spiser hvornår..?

2. jeg har en lidt hård barndom bag mig, og det har bl.a. gjort, at jeg altid har været meget følelsesmæssig involveret i vores pige. Jeg er nervøs for, at hun ikke har det godt og bliver på den måde nok hurtigt den “milde” forælder, selvom jeg også er skarp på grænser og tydelighed.

Vores pige har altid været meget opmærksom på sin mor. Det der kaldes periodevis mor-glæde har vi dag ud/dag ind haft, siden hun var knap 1 år (og aldrig det samme med far) Hun følger mig, hvor end ...


Annonce

... jeg går, spørger til mig, når jeg ikke er hjemme, kravler rundt på mig og vil kun mig. Det er fast ritual, at far putter til natten, og det accepterer hun, men i løbet af dagen, er det en kamp for far at få hendes opmærksomhed selv, hvis mor er “kedelig” (strikker, kigger telefon, går i bad). Det er hårdt!

Min mand skal mindes om at gøre noget engageret med vores datter, men selv hvis han står for gymnastikholdet, tager en dag kun de to eller går på legepladsen med hende, så kaster hun sig om sin mor så snart vi er i hus sammen igen. Jeg er så træt, og det tærer selvfølgelig også på min mand, at hans datter ikke gider ham… hvad søren stiller vi op?!

3. i samme omgang har vi kunnet se og mærke, at hun leger mindre og mindre. Faktisk har hun det sidste halve år kun leget fordybet (ca. 5-10 min.), hvis hun har skullet lave stort i bleen. Ellers leger hun ikke selv, og er mor eller far en del af legen er der også typisk omkring en 5-10 minutters fokus.

Vi forventer ikke, at hun leger selv hele dagen lang, men vi bekymrer os over, at vi ser mindre fantasi og kreativitet. Hvad kan det skyldes, og hvordan kan vi hjælpe hende igang?

Tak for en brevkasse, der gør en forskel for så mange!

Kærlig hilsen
den opmærksomme mor ❤️

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. september 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

2 år og 10 måneder, fyldt med personlighed

Kære Helen, Tak for dit svar til vores sidste brev, om vores lillesøster....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2023 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Tisser pludselig i bukserne

Kære Helen Min skønne 3årige datter kom for ca 4 måneder siden og sagde til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Næsten 3 år og aftenritual

Hej Helen. Jeg har en meget sød og kærlig datter på 2 år og 10 måneder, som...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2023 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Lillebror og upassende ord

Kære Helen Det er et par år siden at vi sidst har taget kontakt til dig. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


25. august 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Jalousi og putning

Hej Helen, Jeg har to punkter, jeg håber du kan hjælpe mig med. 1. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for en super god side, med masser af gode og virkeligt kompetente svar, som jeg har brugt flittigt

Josefines mor


Annonce