Annonce

Annonce

Brev:

Meget fremmelig 2-årig


5. juli 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Meget fremmelig 2-årig

Hej Helen.

Tusind tak for din brevkasse som jeg følger med i med stor interesse. Det er ved at være længe siden jeg har haft brug for råd, men nu er der brug for lidt vejledning.

J er efterhånden blevet 2,5 år og er en dreng med stort d. Der er fuld knald på herhjemme. Han trives og er stort set altid glad og meget omsorgsfuld. Det er ikke særlig ofte vi oplever "trodsalder" og mange ting er kommet helt naturligt.

Fra den ene dag til den anden ville han pludselig ikke sove lur mere og det klarer han rigtig fint og han er også af egen vilje og interesse i processen med at tisse og lave på potten.

Han er meget fremme sprogligt og snakker væsentligt bedre en hans jævnaldrende og han snakker stort set fra han står op til han går i seng og er rigtig god til at udtrykke sig. Det er selvfølgelig dejligt, men her har jeg brug for lidt råd. Er vi ude blandt andre, fx handle eller legepladsen, ude at gå en tur osv. fortæller han om alt hvad han ser. det er alt fra fugle, blomster, træer, men også andre mennesker, hvis de har mundbind/ikke mundbind, briller, ...


Annonce

... overskæg, tykke maver, plaster på mm. Jeg ved godt han jo selvfølgelig bare fortæller hvad han ser, men det kan indimellem give uheldige episoder, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal reagere på? For jeg vil også gerne lære ham at det ikke er pænt at snakke om andre, og at vi alle ser forskellige ud.

En anden udfordring er når vi fx er på legepladsen eller andre steder, hvor der er andre børn. Han vil så gerne lege med andre børn og opsøger dem med det samme. Er der nogle der rutsjer vil han rutsje, og hvis nogle går på line vil han det samme osv,. Han er også meget fysisk og vil gerne meget tæt på. Han slår ikke, men vil rigtig gerne kramme andre børn, være tæt på og fordi han bare snakker løs kan det også give uheldige situationer. Overhørte forleden nogle forældre snakkede om de synes han overrumplede de andre børn, og det bliver man som mor selvfølgelig ked at høre.

Jeg prøver at aflede ham og finde noget andet at lege med, men hvordan kan jeg guide ham i at forstå andres grænser?

Håber ikke mit brev blev for langt.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
L.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Hvornår kan man få udvikling vurderet og hvad sker der?

Hej Helen. Jeg har skrevet om min søn før. Han er nu 2 år og 4 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Udadreagerende knap 3årig

Kære Helen, Endnu engang må jeg simpelthen have din hjælp og dit syn på...

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og Morsyge del 2

Kære Helen. Tak for dit svar - jeg synes det giver god mening at vække ham...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og morsyge

Kære Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig om putning og skriver nu igen...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Søvn - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring putning af vores datter og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce