Annonce

Annonce

Brev:

Meget fremmelig 2-årig


5. juli 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Meget fremmelig 2-årig

Hej Helen.

Tusind tak for din brevkasse som jeg følger med i med stor interesse. Det er ved at være længe siden jeg har haft brug for råd, men nu er der brug for lidt vejledning.

J er efterhånden blevet 2,5 år og er en dreng med stort d. Der er fuld knald på herhjemme. Han trives og er stort set altid glad og meget omsorgsfuld. Det er ikke særlig ofte vi oplever "trodsalder" og mange ting er kommet helt naturligt.

Fra den ene dag til den anden ville han pludselig ikke sove lur mere og det klarer han rigtig fint og han er også af egen vilje og interesse i processen med at tisse og lave på potten.

Han er meget fremme sprogligt og snakker væsentligt bedre en hans jævnaldrende og han snakker stort set fra han står op til han går i seng og er rigtig god til at udtrykke sig. Det er selvfølgelig dejligt, men her har jeg brug for lidt råd. Er vi ude blandt andre, fx handle eller legepladsen, ude at gå en tur osv. fortæller han om alt hvad han ser. det er alt fra fugle, blomster, træer, men også andre mennesker, hvis de har mundbind/ikke mundbind, briller, ...


Annonce

... overskæg, tykke maver, plaster på mm. Jeg ved godt han jo selvfølgelig bare fortæller hvad han ser, men det kan indimellem give uheldige episoder, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal reagere på? For jeg vil også gerne lære ham at det ikke er pænt at snakke om andre, og at vi alle ser forskellige ud.

En anden udfordring er når vi fx er på legepladsen eller andre steder, hvor der er andre børn. Han vil så gerne lege med andre børn og opsøger dem med det samme. Er der nogle der rutsjer vil han rutsje, og hvis nogle går på line vil han det samme osv,. Han er også meget fysisk og vil gerne meget tæt på. Han slår ikke, men vil rigtig gerne kramme andre børn, være tæt på og fordi han bare snakker løs kan det også give uheldige situationer. Overhørte forleden nogle forældre snakkede om de synes han overrumplede de andre børn, og det bliver man som mor selvfølgelig ked at høre.

Jeg prøver at aflede ham og finde noget andet at lege med, men hvordan kan jeg guide ham i at forstå andres grænser?

Håber ikke mit brev blev for langt.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
L.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

Derfor er det vigtigt at tænke forebyggelse ind i de daglige puslerutiner, så dit barn kan få en sund, intakt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. september 2021 | Udvikling | 2 år, 6 mdr.

Hvornår forstår børn en uge-kalender?

Hej Helen Jeg har overvejet at introducere piktogrammer og ugekalender...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2021 | Diverse | 2 år, 8 mdr.

Ked af at skulle i vuggestue

Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden, men nu er vi tilbage i...

Læs hele brevet og Helens svar


11. august 2021 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Bekymret mor

Hej Helen. Min dreng på 2.5 går i dagpleje, han startede i vuggestue, da han...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juli 2021 | Opdragelse | 2 år, 11 mdr.

Vores pre-teenager

Hej Helen Vi oplever lige nu, som så mange andre "the terrible two's". Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


22. juli 2021 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Nægter middagssøvn, men kan hun undvære den?

Kære Helen, Sidst jeg skrev og bad om råd til Johannes søvn, drejede det sig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind fotoprodukter fra CEWE

værdi kr.1.000,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce