Annonce

Annonce

Brev:

Håndtering af temperamentsfuld datter


28. juni 2021

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Håndtering af temperamentsfuld datter

Hej Helen,

Håber du kan hjælpe mig endnu en gang og denne gang vedrørende min datters temperament. Nedenstående virker måske lidt ustruktureret - blandet af tekst og egne refleksioner.

Agnes (16 mdr) har altid haft et stort temperament og nu - hvor hun er blevet ret bevidst, har jeg svært ved at gennemskue, hvordan jeg skal reagere som mor, i de situationer, hvor hun bliver rasende.

Da hun var mindre har jeg aldrig turde bevæge mig ud på længere ture eller deltage i særlig mange baby-aktiviteter, fordi hun kan blive så sur, skrige uhæmmet og være næsten umulig at trøste. Hun har ‘besvimet’ en del gange af raseri og det har virkelig været så svært at vidne til - og har været så bange de første gange. Det sker dog sjældnere, jo ældre hun er blevet. Men det sker stadig.

I hjemmet bliver hun også rasende, hvis vi fjerner hende fra situationer, vi gerne vil undgå. Fx hvis hun har fat i en pose mel, at vi lukker fryseren (hvor alle de lækre Sun-lollys er) osv. Hun skriger, slår sit hoved i gulvet og vælter rundt på gulvet og der kan fortsætte, hvis jeg ikke forsøger aktivt at gøre noget ved det. Og det er svært!

Hun søger meget opmærksomhed og vi om have skønne ture, når jeg har al min opmærksomhed på hende - men jeg har svært ved at tage hende med på ture med veninder eller vennepar, der også har ...


Annonce

... børn - hun er i dårligt humør, og hun ikke ved, hvad hun vil. Vil hun hænge i mine arme, sove, have et kram, nede og gå, spise, skifte ble, lege? Jeg forsøger alle tingene, men hun vil ingen af tingene, hvis jeg eller mine venner giver hende opmærksom. Jeg er nået til det punkt, at jeg næsten kun orker at tage på ture alene med hende.

Hun er derved også enorm jaloux. Hun bliver tosset, hvis jeg har, fx min søskendes børn siddende på skødet af mig.

Min nuværende håndtering er, at jeg forsøger at tale i et roligt stemmeleje, står til rådighed for kram og sætter mig ned ved siden af hende - men hun afviser mig altid. Enkelte gange har jeg taget hende op og fjernet hende fra situationen, men hun afviser mig og giver tegn på at ville ned, hvor hun igen skriger og græder på gulvet og slår hovedet ind i ting. I hvor høj grad skal jeg gribe ind i de situationer - skal hun ‘bare’ ud med sin vrede?

I vuggestuen har pædagogerne også svært ved hendes temperament og kaldt hende hjem et par gange. Det er meget som vinden blæser, om hun har en god dag eller ej.

Hun rummer mange store følelser og ved måske ikke hvordan hun skal håndtere dem. Og jeg ved heller, hvordan jeg skal håndtere dem rigtigt. Hvordan hjælper jeg både hende og mig selv i sådanne situationer? Stopper det? Og hvornår stopper det?

Hilsen mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en Slyngevugge og evt. Vuggemotor?

Som forældre kan det ofte være svært, at finde de passende rutiner og balancegange mellem hverdagens opgaver og den lille nyfødte baby. Nogle dage kan føles som om, at der ikke er nok timer i døgnet til dagens vigtige gøremål, hvortil manglende søvn om natten kan udløse en trist følelse og medføre ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. december 2021 | Sovevaner | 16 mdr.

Blive eller forlade rummet, del 2

Hej Helen. Tusind tak for svar :-) Har dog et par uddybende spørgsmål, jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


6. december 2021 | Sovevaner | 15 mdr.

Blive eller forlade rummet, når pigerne laver fjol i tremmesenge ved godnattid?

Hej Helen Vi søger lidt tips omkring putning ifht at rejse sig og lege i...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2021 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Utrolig kræsen 17 mdr pige

Hej Helen. Vi har en datter på 17 mdr. og hun er desværre utroligt kræsen....

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2021 | Sovevaner | 15 mdr.

Søvn - 15 snart 16 mdr.

Hej Helen. Så er jeg tilbage med endnu nogle spørgsmål som jeg håber du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2021 | Sovevaner | 13 mdr.

Ammestop under seperationsfase

Kære Helen, Herhjemme læser vi flittigt din blog og dine bøger - og vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

værdi kr.2.398,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce