Annonce

Annonce

Brev:

Søskende og selvstændighedsalder


9. juni 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Søskende og selvstændighedsalder

Hej Helen,

Jeg skrev til dig omkring nogle bekymringer ifht, at vores store dreng blev storebror som 2-årig.

Vi oplever at han har skruet op for de "typiske" træk ved to-årige. Men i stedet for "kan selv, vil selv" er dagene fyldte med modsat-konflikter. Hvia vi beder ham gøre noget, siger han enten nej, ignorerer os eller gør det modsatte. Siger vi, at der er noget han ikke må, siger han "må jeg gerne" og gør det alligevel. Han løber fx. fra os på gaden og stopper ikke altid, når vi beder ham ham om (oftest gør han ikke). Han kaster med alt; ikke voldsomt, bare sådan "jeg skal ikke bruge denne ting, men i stedet for at lægge den tilbage, hvor jeg tog den, kaster jeg den en meters penge i en tilfældig retning."

Vi prøver at guide ham med "jeg vil have, at du lægger xx tilbage/på bordet/i kassen" men ind i mellem får han ødelagt ting og hver gang vi siger "jeg vil ikke have du kaster'" så siger han "må jeg gerne, ja!" og kaster med noget andet. Han børster også ting ned fra bordet, som man ...


Annonce

... ofte ser katte gøre på reoler. Hvad kan vi gøre for at vænne ham fra det? Det bliver hurtigt til mange nej'er, selvom vi prøver at formulere os ud af dem.

Han har varmet mere op ifht sin lillesøster (han er nu 2,5 år, hun er 8 uger) og vil gerne ae hende ind i mellem og kysse hende godnat eller farvel (for det meste). Han drejer også på figurene på hendes aktivitets-bøjle på skråstolen, til hendes store begejstring. Han spørger hvor hun er, næsten hver morgen, og hver dag når han kommer hjem og i løbet af dagen, men han gider ikke holde hende og hun må ikke sidde hos mig, når han sidder der. Han bliver stadig frustreret, når hun sidder ved mig, men er dog begyndt at komme med løsningsforslag i stedet. ("Clara sidde ved far!" siger han, hvis han gerne vil op til mig.)

Hvad kan vi gøre for at gøre hende mere interessant og positiv for ham? Det er tydeligt, at hun er helt forgabt i sin storebror; hvis han er i nærheden, kan vi andre godt opgive at få hendes opmærksomhed.

Jeg håber, du kan hjælpe!

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. august 2023 | Diverse | 2 år, 8 mdr.

Hvordan hjælper jeg min datter?

Kære Helen. Vi har mange udfordringer med vores datter på 2 år og 8 mdr. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juli 2023 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Gelatine-agtige stykker i bleen

Hej Helen Her til morgen er min datters natble og numse fuldstændig fyldt...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juli 2023 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

Tvillinger og søvn - 2 år, 1 mdr.

Kære Helen. Du har før været meget behjælpelig med vores spørgsmål vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2023 | Diverse | 2 år, 3 mdr.

Afføring, 2-årig

Kære Helen Vores pige på 2 år trives rigtig godt. Vi har dog et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2023 | Sovevaner | 2 år

Hvordan får vi vores 2 årige til at sove?

Kære Helen. Lillebror er nu blevet 2 år, og han trives umiddelbart rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.

Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce