Annonce

Annonce

Brev:

Søskende og selvstændighedsalder


9. juni 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Søskende og selvstændighedsalder

Hej Helen,

Jeg skrev til dig omkring nogle bekymringer ifht, at vores store dreng blev storebror som 2-årig.

Vi oplever at han har skruet op for de "typiske" træk ved to-årige. Men i stedet for "kan selv, vil selv" er dagene fyldte med modsat-konflikter. Hvia vi beder ham gøre noget, siger han enten nej, ignorerer os eller gør det modsatte. Siger vi, at der er noget han ikke må, siger han "må jeg gerne" og gør det alligevel. Han løber fx. fra os på gaden og stopper ikke altid, når vi beder ham ham om (oftest gør han ikke). Han kaster med alt; ikke voldsomt, bare sådan "jeg skal ikke bruge denne ting, men i stedet for at lægge den tilbage, hvor jeg tog den, kaster jeg den en meters penge i en tilfældig retning."

Vi prøver at guide ham med "jeg vil have, at du lægger xx tilbage/på bordet/i kassen" men ind i mellem får han ødelagt ting og hver gang vi siger "jeg vil ikke have du kaster'" så siger han "må jeg gerne, ja!" og kaster med noget andet. Han børster også ting ned fra bordet, som man ...


Annonce

... ofte ser katte gøre på reoler. Hvad kan vi gøre for at vænne ham fra det? Det bliver hurtigt til mange nej'er, selvom vi prøver at formulere os ud af dem.

Han har varmet mere op ifht sin lillesøster (han er nu 2,5 år, hun er 8 uger) og vil gerne ae hende ind i mellem og kysse hende godnat eller farvel (for det meste). Han drejer også på figurene på hendes aktivitets-bøjle på skråstolen, til hendes store begejstring. Han spørger hvor hun er, næsten hver morgen, og hver dag når han kommer hjem og i løbet af dagen, men han gider ikke holde hende og hun må ikke sidde hos mig, når han sidder der. Han bliver stadig frustreret, når hun sidder ved mig, men er dog begyndt at komme med løsningsforslag i stedet. ("Clara sidde ved far!" siger han, hvis han gerne vil op til mig.)

Hvad kan vi gøre for at gøre hende mere interessant og positiv for ham? Det er tydeligt, at hun er helt forgabt i sin storebror; hvis han er i nærheden, kan vi andre godt opgive at få hendes opmærksomhed.

Jeg håber, du kan hjælpe!

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Brug Olívy fra barnet er nyfødt

Hos en nyfødt er huden under bleen særligt sart, og den bliver meget nemt rød og irriteret når den er pakket inde i en varm og fugtig ble. Løsningen er at rense, pleje og beskytte huden mod affaldstofferne fra urin og afføring og derved forebygge en rød og irriteret babynumse.

Olívy ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og Morsyge del 2

Kære Helen. Tak for dit svar - jeg synes det giver god mening at vække ham...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og morsyge

Kære Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig om putning og skriver nu igen...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2022 | Opdragelse | 23 mdr.

Opdragelse - 23 mdr.

Kære Helen. Jeg kunne godt bruge et råd om opdragelse af en 2 årig. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Søvn - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring putning af vores datter og...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2022 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Skrig og slå

Kære Helen. Vi har fået en sund og raske dreng i starten af pandemien, han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce