Annonce

Annonce

Brev:

Hundehvalp i familien - del 2


10. marts 2021

Kategori:
Alder:
4 år, 2 mdr.

Hundehvalp i familien - del 2

Kære Helen,

Tak for dit hurtige svar. Jeg vil gerne uddybe et par aspekter og stille et par yderligere spørgsmål – det håber jeg er OK. Vi har været meget opmærksomme på ikke at give A. skylden for, at hunden er kommet på ”ferie”. A. har blot fået at vide, at den er kommet ned til moster, hvor den kan lege med deres hund. Og den forklaring har han accepteret. Pigerne har godt kunnet regne ud, at det skyldes den megen uro, men ingen af dem har på noget tidspunkt bebrejdet deres lillebror – de har kun sagt til os, at han ikke kan gøre for det, at han ikke forstår.

Jeg kan ikke genkende, at A. ikke føler sig god nok – i hvert fald ikke i vores normale hverdag. Hunden kan måske have ændret på det; det kan jeg ikke udelukke. Den sidste måned har vi skældt ud, fordi vi var blevet magtesløse, men de første par måneder var vi meget opmærksomme på at være ”pædagogiske”.

A. er god til at lege med de andre børn i børnehaven. Han har to bedste venner men kan sagtens lege med de andre, f.eks. hvis de voksne sætter noget i gang. Han er modig og kaster sig ud i alt muligt, især fysisk; f.eks. på legepladsen. Den eneste gang jeg har oplevet ham give udtryk for, at han ikke kunne noget, var da vi skulle farvelægge noget. Hvis noget driller, f.eks. lynlåsen på en jakke, kan han blive meget frustreret og også sur og beder om hjælp. Han leger godt med sine søstre. Hvis de laver en leg, som han ikke forstår, kan han godt ...


Annonce

... blive sur og fysisk (slå) overfor dem.

Børnehaven er meget overraskede over, at vi har (haft) denne udfordring. De kender kun A. som en rolig, glad og afbalanceret dreng.

Der er to spor i vores problem. Et hvor han leger med hunden og det bliver for voldsomt. Og et hvor han slår hunden eller sparker til/efter den. Det første er bare sjov og kærlighed fra hans side. Det andet er noget vi også oplever, altså at han slår os, hvis han f.eks. ikke får opmærksomhed eller vi siger nej til noget, han virkelig gerne vil have.

Tak for ideerne med bøger med fokus på empati og følelser. Han er meget interesseret i kroppen og især hjernen, så det vil være nemt også at læse bøger om følelser.

Vi vil for alt i verden ikke have, at han skal føle sig forkert. Hvordan vil du foreslå vi reagerer, når han

1) Slår eller sparker hunden? (Vi skal besøge så ofte vi kan)
2) Slår eller sparker os eller pigerne?

Det vi har gjort hidtil, er at sige at vi ikke vil have, at han slår, og så taler vi med ham om, hvad der går ham på. Jeg tænker, at det ofte er et spørgsmål om opmærksomhed. Han får masser af enetid med os forældre, hvor vi leger sammen, men når vi alle fem f.eks. spiser aftensmad, kan vi mærke på ham, at han føler sig overset (pigerne snakker enormt meget).

Hvis mit svar til dig giver anledning til flere tanker fra dig, vil vi meget gerne høre dem.

På forhånd tak for hjælpen,

Venlig hilsen
As mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan kan babygrød fra Woodland Wonders også bruges

Vidste du, at grødblandingerne fra Woodland Wonders også fungerer godt som base i andre opskrifter? I takt med at din baby bliver mere fortrolig med at spise mad fra ske, er der en helt ny verden af smag, farve og tekstur, der åbner sig. Woodland Wonders har derfor samlet en række smagfulde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. november 2022 | Opdragelse | 4 år, 4 mdr.

Frustreret 4-årig

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi igen har brug for lidt råd til...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2022 | Renlighed | 4 år, 1 mdr.

Laver lort i underbukserne

Kære Helen Vi oplever udfordringer i forhold til afføring herhjemme. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp til sur 3 årig

Hej Helen, Vi har Storesøster R. på 3 år og 10 måneder og lillebror H. på...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2022 | Sovevaner | 4 år, 6 mdr.

Stor forskel på om det er mor eller far der putter

Kære Helen Så er Laura allerede 4,5 - og alt går så fint. Vi har en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

Opfølgning - fjollet 4-årig

Kære Helen Mange tak for din tilbagemelding vedrørende vores fjollede pige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex

Brystpumpe

En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.

Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.

Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce