Annonce

Annonce

Brev:

Barn afviser far


21. februar 2021

Kategori:
Alder:
3 år, 10 mdr.

Barn afviser far

Kære Helen.

Vi har en dreng på snart 4 år som altid har været meget morsyg. Vi havde en lidt hård start hvor vi havde svært ved amningen og han tabte sig en del og derfor har jeg været meget obs omkring mad altid, og nok også givet ham ret lang snor ift mad som nu har resulteret i et ret kræsent barn. Og det er desværre karakteristisk i meget af min opdragelse. Jeg er blød og eftergivende, far er den strenge der sætter grænser. Og tager kampene.

Vores barn har altid foretrukket mig, selv fra helt lille, og han har fået sin vilje. det var mig der skiftede ble, gav bad, puttede, trøstede osv. det var nemmest og det er altid også mig der har taget morgenerne fordi min mand sover dårligt og jeg ikke har problemer med at stå tidligt op.

Og det har resulteret i at det nu er mig der gør alt og far må intet hvis jeg er hjemme. Barnet vil ind i mellem hellere tisse i bukserne end at far går med på wc. Og hvis han vågner om natten og kalder, smider han far ud hvis han kommer ud. Du skal gå ud far, GÅ! Det er kun mor! Nej, far! Du skal GÅ! Og så kommer min mand grædende ud derfra. Det knuser min mand som bare vil vores søn SÅ meget og hopper på tungen for at gøre ham glad. Fra han var helt lille har jeg slået det hen som en fase og ...


Annonce

... håbet/troet på det ville gå over. Men nu har det stået på snart 4 år. Og min man bebrejder mig for ikke at have taget det seriøst før nu og altid ladet ham være skurken. Han bebrejder nu mig for deres dårlige forhold og det gør jeg efterhånden også selv.

Jeg ved godt jeg har været og er for blød og eftergivende og helst bare vil putte og kramme. Det har også givet bagslag for mig, for vores søn har ingen respekt for mig. Han råber af mig, slår mig og ignorerer mig når jeg sætter grænser. Og det gør så også ofte at min mand må skride ind som ham den sure når situationen eskalerer fordi han ikke engang behøver at hæve stemmen for at barnet retter ind. Så far er igen skurken og det bliver barnet så bekræftet i.

Vi har nu nummer to på vej om 2,5 mdr og jeg er dels bange for at gentage det hele, jeg er bange for hvad det gør ved vores situation for jeg KAN ikke være så meget på med en nyfødt som jeg er nu. Og min mand føler jeg ligger som jeg selv har redt, selvom der er intet i verden han hellere vil end at aflaste mig.

Så mit spørgsmål i denne lange smøre er, hvad gør jeg? Kan deres forhold reddes? Og hvordan skal jeg agere for at gøre det godt igen? Og hvordan undgår vi at historien gentager sig med nr 2?

Med venlig hilsen
den desperate mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Vil bestemme alt og afviser sin storesøster

Kære Helen. Man skulle ikke tro det – med mit lange brev, men der er en...

Læs hele brevet og Helens svar


8. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

3-årig vil ikke i børnehave

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har en dreng, M, på 3 år og 6 måneder,...

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2021 | Renlighed | 4 år

Renlighed - snart 4 år

Kære Helen Jeg håber virkelig at du kan hjælpe os med at komme videre fra...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2021 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

3 årig vil selv bestemme

Hej Helen. Så har jeg igen brug for et råd fra dig, da jeg lige har haft 2...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2021 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.

Hundehvalp i familien - del 2

Kære Helen, Tak for dit hurtige svar. Jeg vil gerne uddybe et par aspekter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce